Amazon, JP Morgan i Berkshire Hathaway osnivaju zdravstvenu kompaniju

Dodajte komentar

Tri najveće svjetske korporacije ne smatraju da bi zdravstvena zaštita trebalo da bude biznis. Zbog toga kompanije “Amazon”, “JP Morgan” i “Berkshire Hathaway” započinju osnivanje zdravstvene kompanije “bez profitnih podsticaja i ograničenja”.

Projekat, koji još nema ime i koji je još u ranim fazama planiranja, u početku će biti fokusiran na “tehnološka rješenja”, koja će omogućiti “pojednostavljenu, visokokvalitetnu i transparentnu zdravstvenu zaštitu uz razumnu cijenu”, kombinovanjem 1,2 miliona zaposlenih u tri preduzeća koja učestvuju u projektu.

Investitori vide veliku prijetnju masivnom sektoru zdravstvene zaštite u SAD-u, koji troši mnogo više po građaninu nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu. Akcije zdravstvenih osiguranja “Anthem”, “UnitedHealth”, “Cigna” i “Aetna” su oslabile za oko 5 odsto.

“Amazon” je najveća američka kompanija za trgovinu, “JP Morgan” je najveća banka, a “Berkshire Hathaway” je jedan od najpoželjnijih konglomerata. Ove tri kompanije imaju kombinovanu tržišnu kapitalizaciju od oko 1,6 biliona dolara.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *