Amazon, JP Morgan i Berkshire Hathaway osnivaju zdravstvenu kompaniju

Tri najveće svjetske korporacije ne smatraju da bi zdravstvena zaštita trebalo da bude biznis. Zbog toga kompanije “Amazon”, “JP Morgan” i “Berkshire Hathaway” započinju osnivanje zdravstvene kompanije “bez profitnih podsticaja i ograničenja”.

Projekat, koji još nema ime i koji je još u ranim fazama planiranja, u početku će biti fokusiran na “tehnološka rješenja”, koja će omogućiti “pojednostavljenu, visokokvalitetnu i transparentnu zdravstvenu zaštitu uz razumnu cijenu”, kombinovanjem 1,2 miliona zaposlenih u tri preduzeća koja učestvuju u projektu.

Investitori vide veliku prijetnju masivnom sektoru zdravstvene zaštite u SAD-u, koji troši mnogo više po građaninu nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu. Akcije zdravstvenih osiguranja “Anthem”, “UnitedHealth”, “Cigna” i “Aetna” su oslabile za oko 5 odsto.

“Amazon” je najveća američka kompanija za trgovinu, “JP Morgan” je najveća banka, a “Berkshire Hathaway” je jedan od najpoželjnijih konglomerata. Ove tri kompanije imaju kombinovanu tržišnu kapitalizaciju od oko 1,6 biliona dolara.

Ekonomski online

Check Also

“Intenzivna njega” za 25 banaka u Njemačkoj zbog pranja novca

Njemački finansijski regulator Bafin formirao je odjeljenje “intenzivne njege” putem kojeg trenutno brine za 25 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *