Aerodrom u Brizbejnu – prva kriptovalutna vazdušna luka na svijetu

Aerodrom “Brizbejn” će uskoro postati prvi kriptovalutni aerodromski terminal, pokazuju izvještaji lokalnih medija.

Aerodrom sarađuje sa lokalnim i međunarodnim kompanijama kako bi cjelokupnu terminalnu kripto valutnost učinila prijateljskom. Na aerodromu se nalaze prodavnice, kafići i restorani koji prihvataju bitkoin, ether i dash.

“Prelazak na digitalne valute je koristan za aerodrom, s obzirom na povećanje broja investitora za kriptovalute”, smatra Roel Helemons, generalni direktor za strateško planiranje i razvoj: “Mnogi ljudi širom svijeta su zaradili ulaganjem u kriptovalute, a mnogi od njih putuju na međunarodnom nivou, tako da ima smisla ponuditi digitalno iskustvo u valutama unutar naših terminala.”

Aerodrom će se povezati sa TravelbiBit-om, sistemom kriptoevropskog plaćanja, kako bi se putnicima omogućila digitalna kupovina.

Ovaj potez naglašava sve veću okrenutost Australije ka kriptovalutama i metodama digitalnog plaćanja, uprkos negativnim stavovima na tržištima drugih zemalja. Nakon nedavne zabrane u Kini i prijetnjama, koje pristižu iz Južne Koreje, otvorenost australijske politike doći će kao dobra promjena za kripto investitore.

Check Also

Žugić-Sprej: Potencijal i potreba za intenziviranjem saradnje

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa šefom Kancelarije Evropske banke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *