Aerodrom u Brizbejnu – prva kriptovalutna vazdušna luka na svijetu

Dodajte komentar

Aerodrom “Brizbejn” će uskoro postati prvi kriptovalutni aerodromski terminal, pokazuju izvještaji lokalnih medija.

Aerodrom sarađuje sa lokalnim i međunarodnim kompanijama kako bi cjelokupnu terminalnu kripto valutnost učinila prijateljskom. Na aerodromu se nalaze prodavnice, kafići i restorani koji prihvataju bitkoin, ether i dash.

“Prelazak na digitalne valute je koristan za aerodrom, s obzirom na povećanje broja investitora za kriptovalute”, smatra Roel Helemons, generalni direktor za strateško planiranje i razvoj: “Mnogi ljudi širom svijeta su zaradili ulaganjem u kriptovalute, a mnogi od njih putuju na međunarodnom nivou, tako da ima smisla ponuditi digitalno iskustvo u valutama unutar naših terminala.”

Aerodrom će se povezati sa TravelbiBit-om, sistemom kriptoevropskog plaćanja, kako bi se putnicima omogućila digitalna kupovina.

Ovaj potez naglašava sve veću okrenutost Australije ka kriptovalutama i metodama digitalnog plaćanja, uprkos negativnim stavovima na tržištima drugih zemalja. Nakon nedavne zabrane u Kini i prijetnjama, koje pristižu iz Južne Koreje, otvorenost australijske politike doći će kao dobra promjena za kripto investitore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *