Naslovne strane dnevnih novina za 29. januar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Uraditi nalaz o ulaganjima

Privredni sud Crne Gore zadužio je vještaka finansijske struke Borku Boričić da u roku od 15 dana sačini nalaz o ulaganju konzorcijuma kompanija Invest banka Montenegro (IBM), Atlas banka, Atlas Cap, Specijalna bolnica “Sveti Nikola iz Kraljeva u Centar vojnomedicinskih ustanova “Meljine, za period od 1. marta 2010. do 1. marta 2015. godine, a prema privatizacionom ugovoru.

Najavili oštrije mjere u prva tri mjeseca ove godine za naplatu duga za koncesije

Od 75 aktivnosti predviđenih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja šumarstva za period od 2014. do 2016. godine realizovano je 25 ili 33 odsto, djelimično je realizovano šest, a nije realizovano 41 ili čak 55 odsto, dok za tri aktivnosti ne postoje povratne informacije.Zbog toga će, kako se navodi o Izvještaju o realizaciji Akcionog plana koji je u četvrtak usvojila Vlada, Ministarstvo poljoprivrede morati da uradi reorganizaciju koncesionog sistema korišćenja šuma i reviziju Strategije razvoja šumarstva.

Parača ponovo da bira ponudu za put

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu konzorcijuma Geotehnich, Projects & Consulting od 20. decembra i poništila rješenje Ministarstva saobraćaja i pomorstva Direkcije za saobraćaj vezano za nabavku usluga izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju regionalnog puta Danilovgrad-Čevo, dionica Danilovgrad-Mrkovina, dužine 16 kilometara.

Dnevne novine

MILIONSKA ULAGANJA CEDIS-A U RAZVOJ MREŽE

Najznačajniji projekat Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), vrijedan dva miliona eura, u fazi je realizacije, a odnosi se na izgradnju trafostanice 35/10 kilovolti Novi Ulcinj sa uklapanjem u 35 i 10 kilovolti, saopšteno je Dnevnim novinama u toj kompaniji. Prema riječima rukovodioca Sektora za investicije u CEDIS-u Saše Milovanovića, gradnjom tog objekta direktno se utiče na poboljšanje kvaliteta u napajanju električnom energijom.

POSAO ĆE DOBITI 400 ULCINJANA

Turistički kompleks Holliday Village Montenegro, koji bi trebalo da bude otvoren u aprilu, doprinijeće turističkoj ponudi, otvaranju novih radnih mjesta i podstaći nove investicije u Ulcinj, ocijenio je premijer Duško Marković. On je juče, u pratnji ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića, obišao gradilište budućeg kompleksa u Ulcinju, koje na osnovama nekadašnjih hotela Belvi i Olimpik gradi kompanija Karizma.

Simović sa saradnicima predstavlja agrobudžet

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović predstaviće danas sa saradnicima agrobudžet, vrijedan 39,95 miliona eura, saopšteno je u tom Vladinom resoru. Iz Vlade su saopštili da je ovogodišnji Agrobužet veći po opredijeljenom iznosu i obuhvatniji po kriterijumima i uslovima za dodjelu podrške.

Dan

Novi republički sindikat je neophodan

Dva republička sindikata, Samostalni sindikat (SSCG) i Unija slobodnih sindikata (USSCG), izgubila su značaj kroz njihov dosadašnji rad i zato je potrebno formirati sindikat Crne Gore, izjavio je za ,Dan predsjednik Sindikata Ministarstva ekonomije Bogdan Bojović.

Posao za 400 Ulcinjana

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je u pratnji ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića gradilište turističkog kompleksa “Holiday Village Montenegro u Ulcinju koje na osnovama nekadašnjih hotela “Belvi i “Olimpik gradi kompanija Karizma čije je otvaranje predviđeno za april ove godine, saopšteno je iz vladine Službe za odnose sa javnošću.

ICT sektor ima veliki potencijal

Shvatajući prednosti informaciono-komunikacione tehnologije (ICT) mladi se sve više okreću toj oblasti pa država mora da iskoristi šansu koju nudi takozvana četvrta industrijska revolucija, kazao je je vlasnik kompanije Amplitudo Nenad Novović.

Pobjeda

Onogošt će proizvoditi domaće pivo

Kompanija Komp komerc nakon otvaranja lounge bara uskoro otvara i kraft pivaru u nikšićkom hotelu ,,Onogošt najavio je Pobjedi osnivač i izvršni direktor ove kompanije Ranko Jovović dodajući da će to biti dodatna turistička ponuda grada gdje će turisti moći obići pivaru i degustirati domaće pivo.

Radovi idu odlično, posao će dobiti 400 Ulcinjana

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je juče u Ulcinju da će novi turistički kompleks Holidej vilidž Montenegro značiti doprinos turističkoj ponudi, ali i priliku za upošljavanje. On je u pratnji ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića obišao gradilište kompleksa koje na osnovama nekadašnjih hotela ,,Belvi i ,,Olimpik gradi kompanija Karizma i čije je otvaranje predviđeno za april ove godine, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Politika je veoma dugo iznad ekonomije, pa je zamutila zdrav razum

Politika je isuviše dugo iznad ekonomije. Toliko dugo da je zamućen način razmišljanja koji se zasniva na zdravom razumu, kaže dr Petar Ivanović, predsjednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu, turizam, ekologiju i prostorno planiranje. On je u intervjuu Pobjedi kazao da bi možda bilo neumjesno da iz pozicije koju sada pokriva daje bilo kakve prognoze i upozorio da se moramo naučiti da svako odgovara za posao koji radi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *