Kako bi danas izgledala “nova Jugoslavija” (video)

Džozef Pisneti objavio je na Jutjubu analizu u kojoj se zapitao “šta bi bilo kad bi bilo” i kako bi danas izgledala obnovljena i ujedinjena Jugoslavija.

Odmah na početku svoje analize naišao je na problem – a to je Kosovo. Naime, novu Jugoslaviju bi činilo šest ili sedam država, sve zavisi od broja država koje su priznale Kosovo.

Kada je u pitanju BiH, autor je posebno naglasio kako skoro 2,4 odsto teritorije te zemlje leži na minama.

Kada bi se ponovo rodila, Jugoslavija bi imala nešto više od 20 miliona stanovnika, čime bi automatski ušla u 10 najvećih država Evrope kada je u pitanju stanovništvo i bila bi na osmom mjestu.

Podsjeća da bi Jugoslavija imala manje stanovnika nego 1991. godine kada je zabilježeno nešto više od 23 miliona stanovnika.

Kada je u pitanju etnički odstotak koji bi Jugoslaviju činio on bi izgledao ovako: u zemlji bi živjelo 35 odsto Srba, 20 odsto Hrvata, 11 odsto Albanaca, 9 odsto Bošnjaka, osam odsto Slovenci, šest odsto Makedonci, jedan odsto Crnogorci i 10 odsto ostalih.

Religijski, Jugoslaviju bi činilo 43 odsto pravoslavnih, 27 odsto katolika, 22 odsto muslimana i osam odsto ateista, agnostika i ostalih manjih vjerskih grupa, a bila bi veličine Velike Britanije.

Bruto nacionalni proizvod iznosio bi 191.045.000.000 dolara, što bi Jugoslaviju pozicioniralo kao 53. zemlju na svijetu kada je u pitanju ekonomija.

Vojsku bi činilo oko 230 hiljada pripadnika, a pet najvećih gradova bi bili Beograd, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana i Skoplje.

Izvor: Nedeljnik

Check Also

Nema plate za nevakcinisane

Njemačke zdravstvene vlasti planiraju nova pravila prema kojima nevakcinisani radnici ne bi primali naknadu za …

One comment

  1. Gospodin Pisneti mogao se pitpisati i kao S. Milošević. Potpuno su im isti projekti.
    Jugoslavija (nova) skrojena po kosovskom mitu. Zbog kosovskog mita i njegovog sprovođenja u život i nekadašnja SFRJ se u krvi raspala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *