Nezaustavljivi Amazon Bezosu donio nove milijarde

Dodajte komentar
Jeff Bezos

Jedini centi-milijarder (obuhvata iznos od preko stotinu milijardi) na planeti je postao bogatiji za još nekoliko milijardi dolara.

Džef Bezos, osnivač i izvršni direktor “Amazona”, uvećao je svoje bogatstvo za dodatnih 2,8 milijardi dolara, dok su se akcije njegovog giganta za elektronsku trgovinu povećane za 2,5 odsto.

Bezos sada raspolaže imovinom vrednom 113,5 milijardi dolara, pokazuju podaci magazins “Forbs”, što je njegova najveća imovina ikad. Ovim rezultatima, Bezos je dodatno osigurao poziciju najbogatijeg čovjeka na svijetu, ispred Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, koji posjeduju imetke od 92,5 milijardi dolara i 92,3 milijarde dolara. Bezosova vrijednost imovine ga čini najbogatijom osobom na svijetu, još otkako je magazin “Forbs” počeo da prati uspjehe i zarade najvećih svjetskih biznismena, davne 1982. godine.

Bezos je tek nedavno počeo da poklanja djelove svog bogatstva. Podsjetimo, on je u junu 2017. godine pitao svojih 400.000 sledbenika na Tviteru da mu daju neke filantropske ideje, nakon čega je nedavno donirao 33 miliona dolara za finansiranje fakultetskih stipendija.

Bezos je zaradio većinu bogatstva zahvaljujući svom udjelu u „Amazonu“, koji iznosi 16 procenata. On je i vlasnik “Vašington Posta” i osnivač pokreta “Blue Origin”, koji, takođe, donose odličnu zaradu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *