Glavni radovi na Mamuli krajem aprila

Dodajte komentar

Glavni radovi na ostrvu Lastavica i tvrđavi Mamula, čiji je dugoročni zakupac švajcarska kompanija Oraskom divelopment, trebalo bi da počnu krajem aprila, dok bi u ovoj godini, prema preliminarnim projekcijama, trebalo da bude investirano 4,5 miliona eura, navodi se u izvještaju Vlade o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o dugoročnom zakupu tog lokaliteta za prošlu godinu, koji je dostavljen Skupštini.

U dokumentu piše da su za naredni period ugovorene obaveze u cilju završetka izrade projektne dokumentacije u ukupnom iznosu od 392 hiljade eura, te da je predviđeno ulaganje od 250 hiljada eura u realizaciju pripremnih radova u ovoj godini.

U dokumentu se navodi da je u prošloj godini isplaćena godišnja fiksna zakupnina od 47,77 hiljada eura.

Za realizaciju projekta je, od potpisivanja ugovora, utrošeno ukupno 543 hiljade eura. Imajući u vidu da je projekat još u fazi planiranja, sredstva su većinski utrošena za izradu projekata, nabavku opreme, pripremne radove i plate zaposlenima, kao i angažovanje domaćih i stranih konsultanata piše u izvještaju.

Ugovor o dugoročnom zakupu između Vlade i Oraskoma zaključen je početkom 2015. godine. Polovinom prošle godine potpisan je memorandum o ispunjenju prethodnih uslova za stupanje na snagu ugovora o dugoročnom zakupu, kada je lokacija predata zakupcu. Period trajanja zakupa je 49 godina.

Investicionim programom definisan je program izgradnje koji obuhvata 23 hotelske sobe, četiri ugostiteljska objekta, spomen-sobu za posjetioce, recepciju, spa centar, mini-market, pristanište i dva bazena. Predviđeno je da će do 200 radnih mjesta biti direktno i indirektno otvoreno tokom perioda izgradnje i rada rizorta. Investiciona obaveza zakupca iznosi 15 miliona, a rok za završetak radovaje 18 mjeseci od njihovog početka.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *