AMM pokrenula inicijativu za organizaciju Poslovnog parlamenta

Dodajte komentar

Skupština Crne Gore prirodni je partner poslovnoj zajednici Crne Gore kroz saradnju u obezbjeđivanju zakonodavnih okvira koji omogućavaju olakšani razvoj privrednih subjekata, jačanju konkurentnosti preduzeća, a time i privrednog rasta države u cjelini – saglasili su se predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predstavnici Asocijacije menadžera Crne Gore, predsjednik Budimir Raičković, potpredsjednik Radovan Radulović i izvršna direktorica Anđela Radosavović.

U cilju veće povezanosti, interakcije i podrške Skupštine Crne Gore poslovnoj zajednici države, AMM je pokrenula inicijativu za organizaciju Poslovnog parlamenta koji bi pored Asocijacije okupio predstavnike Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca i drugih srodnih organizacija.

Tom prilikom bi sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u državi bila razmatrana aktuelna pitanja unapređenja poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Istaknuta je posebna zainteresovanost za saradnju sa više odbora Skupštine Crne Gore, između ostalog sa odborima za ekonomiju, finansije i budžet, za rad i socijalno staranje, evropske integracije i dr.

Dogovoreno je takođe potpisivanje Memoranduma o saradnji između Skupštine i Asocijacije menadžera Crne Gore, kojim će biti postavljene smjernice i okvir buduće saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *