Addiko je prva banka u Crnoj Gori koja pruža bankarske usluge putem Vibera

Addiko Bank je prije pola godine prezentovala po prvi put u Crnoj Gori uslugu plaćanja koja se zasniva na Viberu pod nazivom „Addiko Chat Banking“.

Putem Vibera, jedne od globalno najpopularnijih komunikacijskih platformi za razmjenu poruka, Addiko pruža uslugu digitalnu bankarsku uslugu koja omogućava da Addiko ne samo direktno komunicira sa svojim klijentima, već i da im pruži savremene i jednostavne načine plaćanja.

Addiko Chat Banking je personalizovana usluga koja korisnicima omogućava korišćenje modernog digitalnog bankarstva na način da mogu izvršiti plaćanja u domaćem platnom prometu, provjeriti stanje na bankovnom računu, imati uvida u transakcije, koristiti platne obrasce, kao i  pronaći najbliže poslovnice ili bankomate. Istovremeno, korisnici putem “Addiko Public naloga na Viberu” mogu u realnom vremenu dobiti informacije o uslugama i proizvodima Banke i direktno komunicirati sa bankom.

Nedavno je Banka uvela i Viber sticker-e i time postala jedina koja ima tu mogućnost, a od danas pored plaćanja u domaćem platnom prometu, korisnici Addiko Chat Banking-a mogu slati novac prijateljima putem Viber korisničke platforme.

Pitali smo ih koliko se ova usluga zapravo koristi i koliko imaju pratilaca.

„Veoma smo ponosni što predvodimo inovacije i pokrećemo nešto što smatramo industrijskim standardom u godinama koje dolaze. Od 14. juna kada smo lansirali ovu uslugu do danas imamo više od 27.000 pratilaca na našem javnom nalogu. Broj korisnika svakodnevno raste i komentari koje dobijamo su vrlo pozitivni. Viber Addiko stickeri su već u masovnoj upotrebi kao sredstvo komunikacije ne samo Addiko klijenata, već i drugih u našoj digitalnoj zajednici. Pored opcije plaćanja, uveli smo i novu funkcionalnost slanja novca putem Viber-a, koja daje mogućnost korisniku Addiko Chat banke da šalje sredstva sa svojih računa direktno svojim Viber kontaktima”,  kazao je Nemanja Mikulan, Ekspert za digitalno bankarstvo u Addiko Banka AD Podgorica.

Aktiviranje „Addiko Chat Banking” vrši se preko usluge elektronskog bankarstva Addiko E-Bank, bez naplaćivanja dodatne naknade korisnicima. Dnevni limit za plaćanja je 400 EUR i uplate se mogu vršiti prema fizičkim licima i pravnim licima, pri čemu primaoci novca ne moraju imati instaliranu uslugu „Addiko Chat Banking”, budući da se uplate vrše po istom principu kao i ostale transkacije elektronskog bankarstva i autorizovane su PIN-om. U slučaju slanja novca prijateljima putem Vibera, primaocu koji je korisnik Addiko elektronskog bankarstva, novac će biti prenešen odmah po potpisivanju naloga (unosom PIN koda). Ukoliko primalac nije korisnik Addiko EBank, primiće SMS obavještenje sa instrukcijama kako u svega nekoliko koraka može primiti uplatu.

Pored toga što je Addiko Bank postala prva komercijalna banka u Crnoj Gori, kao i jedna od prvih u svijetu, koja pruža usluge plaćanja koristeći Viber, uvođenjem „Addiko Chat Banking-a“ napravila je veliki digitalni iskorak i učinila da osnovne bankarske usluge u Crnoj Gori budu praktičnije, direktnije i efikasnije.

Podijeli ovaj članak