Kako organizovati prvih 20 minuta da bi vam svaki dan bio uspješan?

Dodajte komentar

Manje – više, svi mi imamo neku naučenu jutarnju rutinu, koju ponavljamo iz dana u dan. Ipak, nismo svjesni koliko naši rituali i mantre mogu pozitivno da utiču na naš život.

Istraživanja kažu da, bilo da se budimo u 7 ujutro ili 1 posle podne, prvih 20 minuta i naša organizacija njih mogu značajno opredijeliti tok našeg dana, savjetuje sajt “Preduzetnik”.

1. Zaboravite na Snooze dugme

Djeluje naivno, ali je od krucijalnog značaja. Vi ste odlaganjem alarma stavili dan na čekanje i otpočeli jutro prokrastinacijom, što svakako nije kvalitetan start.

2. Vizuelizujte svoj život

Najbitnija stvar za alfa stanje. Zamislite svoj život za 5 ili 10 godina. Šta će se desiti ako ostvarite svoj cilj? Koncentrišite se na detalje koji vas usrećuju, a zatim na zadatke koje treba da izvršite da biste dostigli zamišljeni uspjeh i “zatražite” to od svog uma.

3. Pospremite sobu

Najveći sam protivnik gubljenja vremena na nepotrebne kućne aktivnosti, ali cilj ovoga je psihološkog karaktera. Poenta je raspremiti haos, pomjeriti par stvari na svoje mjesto ili iznijeti đubre, a ne ribanje pločica i udisanje kisjeline.

4. Odgledajte neki motivacioni video

Kad ste već na dobrom putu,  ono što vam može dodatno pomoći sa samopouzdanjem jeste dobar video upravo takvog karaktera. Vi znate da velika dostignuća nikad nisu laka i da vam je potreban svaki milimetar motivacije da uposlite cijelu svoju snagu. Zato odgledajte nešto što će vas podstaći na povezivanje vaših namjera i akcionih koraka (ako su to prenosi skupštine na youtube-u, preskočite ovaj korak, a i članak).

5. Uvedite mantru

Bilo kakva afirmacija za podizanje samopoudanja će pomoći, na primjer: “Ovo će biti najbolji dan u mom životu”. Ponavljajte to naglas svakodnevno. Pomoglo je Stivu Džobsu, zašto ne bi i vama?

6. Vodite dnevnik

Zapišite neka svoja zapažanja, pozitivne misli, isplanirajte dan. Ukoliko vas nešto muči, stavite na papir i oslobodite se pritiska. Na ovaj način ćete hladne glave, ali visoko motivisani pristupiti svom poslu i ugrabiti svaki uspjeh na putu.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *