Google tajno kupio startap koji pretvara ekrane telefona u zvučnike

Kako izveštava američki Blumberg, Google je tajno kupio britanski tehnološki startap pod nazivom Reduks (Redux), koji pretvara ekrane telefona u zvučnike.

Redux je razvio  tehnologiju koja eliminiše potrebu za malim zvučnicima u mobilnim telefonima, oslobađajući prostor za baterije ili druge komponente, navodi se na njihovom sada nefunkcionalnom  sajtu.  Cilj kompanije je da razvije proizvode i sisteme koji omogućavaju prilagođeni fidbek i okolni zvučni signal i sve to – bez zvučnika.

Nejasno je kada je Alphabet – Guglova podružnica iz Irske – preuzela Redux, ali je prenos akcija ove kompanije američkom tehnološkom gigantu potvrđen 13. decembra, prema podacima britanske regulatorne komisije. Crunchbase navodi da se transfer dogodio u avgustu.

PR Gugla je odbio da komentariše kupovnu cenu i ostale podatke vezane za kupovinu. Sa podrškom investitora, Reduks je u martu 2017. sakupio pet miliona dolara i koncentrisao se na tržišta koja uključuju računarske, mobilne i industrijske tehnologije.

Kompanija je prijavila 178 patenata kako je navedeno na njihovom LinkedIn profilu.

Alfabet ima niz potencijalnih mogućnosti u radu sa ovom tehnologijom. Njena glavna podružnica počela je da prodaje sopstvene pametne telefone u 2016. godini, tako da novi inženjerski influks iz Reduksa može  pomoći kompaniji da razvije telefone sa boljim zvukom.

Na CES konferenciji koja je održana u Las Vegasu prošle nedelje, Gugl je snažno promovisao svoje zvučnike sa glasovnim kontrolama koji su direktna konkurencija Amazonovom Echo uređaju.

Izvor: Startapovanje.me

Check Also

Mogu li domaći gosti ublažiti štetu: U Crnu Goru preko 90 posto turista dolazi iz inostranstva

Iako bi početak jula trebao biti i početak najposjećenijeg perioda turističke sezone, skoro polovina izdavalaca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *