Dropbox najavljuje IPO

Američka kompanija Dropbox prva je u nizu američkih tehnoloških kompanija koja je odlučila ove godine da izađe na berzu.

Štoviše, ako se potvrde trenutne procene vrijednosti kompanije od 10 milijardi dolara, to bi mogla biti najvrjednija inicijalna ponuda akcija (IPO) nakon lanjskog uvrštavanja Snapovih akcija.

Prema navodima američkih medija koji se pozivaju na upućene izvore, Dropbox je u tajnosti predao Komisiji za berze i hartije od vrijednosti (SEC) dokumente za odobravanje javne ponude akcija.

U kompaniji se nadaju da će se njihovim akcijama na berzi početi trgovati do kraja marta. Aranžeri uvrštanja su banke Goldman Sachs i JPMorgan Chase, tvrde upućeni izvori Bloomberga. Predstavnici Dropboxa, Goldmana i JPMorgana odbili su da komentarišu ove navode. Dropbox navodno pregovara s još nekoliko banaka koje bi imale dodatnu ulogu u procesu uvrštavanja.

Uvrštanje Dropboxa biće u posebnom fokusu finansijske i tehnološke zajednice u SAD-u. Naime, Snapova inicijalna ponuda akcija – vrijedna gotovo četiri milijarde dolara – pokazala se kao razočaranje s obzirom na pad vrijednosti akcije.

 

Check Also

Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *