Dačić – Marković: Prioritet povezivanje autoputem i obnova pruge Beograd – Bar

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Srbija njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose i da obje države vide prostor za dalje unapređenje odnosa, posebno na ekonomskom planu.

Istaknuto je da prioritet dviju zemalja na infrastrukturnom planu predstavlja međusobno kvalitetno povezivanje autoputem, kao i obnova kompletnog željezničkog pravca Beograd – Bar.

Zajednički je stav da se Crna Gora i Srbija međusobno podržavaju u procesu evropskih integracija, da se zalažu za evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana, ali da su obje države čvrsto na stanovištu da je jedini ispravan pristup evrointegracionim procesima princip regate, odnosno vrednovanja rezultata svake države zasebno.

Marković Dačić ocijenili su da će predstojeća zvanična posjeta predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić Crnoj Gori predstavljati dodatni impuls za unapređenje odnosa i saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *