Istorijski rezultat za hrvatski turizam: Premašeno 100 miliona noćenja

Dodajte komentar

Kao što se i očekivalo Hrvatska je 2017. postigla istorijski turistički rezultat i ne samo dostigla, nego i prestigla 100 miliona noćenja, a prema Strategiji turizma Hrvatska je trebala da ostvariti tu brojku tek 2020. godine.

Ministar turizma Gari Kapeli na konferenciji za medije predstavio je ukupne rezultate turističkog prometa za prošlu godinu te očekivanja i projekte u ovoj godini.

Taj dugo najavljivani i iščekivani rekord od sto miliona noćenja zabilježen je u sastavu eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, te nautičkom charteru (sistem eCrew), još krajem okrobra, a podaci koje iznosi ministar samo su pojačali odlične brojke.

Naime, od januara do kraja decembra turističke 2017. godine ostvareno je 15,5 miliona dolazaka što je povećanje od 13 odsto i 102 miliona noćenja što je povećanje od 12 odsto, a Hrvatska je tako potvrdila poziciju jedne od najpopularnijih turističkih destinacija koja privlači sve više gostiju tokom svih dijelova godine.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić najaviće ključne projekte HTZ-a i promotivne aktivnosti za idući period.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *