Montenegro Airlines prošle godine prevezao 568.591 putnika

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines ostvario je u prošloj godini jedan od najboljih rezultata u svojoj istoriji, prevezavši 568.591 putnika, odnosno više od četvrtine od ukupno 2,18 miliona putnika na crnogorskim aerodromima, a podaci sa početka ove godine pokazuju da se pozitivan trend nastavlja.

Podaci za 2017. godinu, čija je obrada završena danas, pokazuju da je u 2017. godini u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, MA prevezao ukupno 568.591 putnika, i sa pet aviona u floti ostvario ukupan nalet od 10.376 blok sati, odnosno 6.959 letova. Ovaj broj putnika je približno isti kao u 2016. godini kada se saobraćalo sa šest aviona u floti, a ne odstupa značajno od broja prevezenih putnika u ranijim godinama kada je u floti bilo i sedam aviona.

“Pored činjenice da je ostvaren sa flotom od 5 aviona, rezultat dodatno dobija na značaju uzimajući u obzir konstantno rastuću konkurenciju: tokom januara 2017. godine ka Crnoj Gori je saobraćalo 12 avio-kompanija, a tokom jula čak 54”, saopšteno je iz MA.

Pozitivan trend u komercijalnom poslovanju nastavio se i početkom ove godine. MA je u prvih sedam dana 2018. godine prevezao ukupno 7.480 putnika u sve tri kategorije saobraćaja – redovnom, čarter i kod-šer, što je za 11% više u odnosu na isti period prošle godine.

Porast u broju prevezenih putnika bilježi se u sve tri kategorije saobraćaja. Samo u redovnom saobraćaju MA je prevezao 6.566 putnika što je rast od 8% u odnosu na isti period prošle godine. U kod-šer saobraćaju taj procenat rasta iznosi 48%, a u čarter saobraćaju  25%.

Prethodno navedeni podaci pokazuju rezultate rada i angažmana  menadžmenta i zaposlenih u nacionalnoj aviokompaniji koja je uz podršku državnih institucija (Vlade, resornog Ministarstva), a uprkos brojnim izazovima,  uspješno završila poslovnu godinu i ugovorene aranžmane.

Ovi podaci takođe pokazuju značaj koji Montenegro Airlines ima za turizam i ukupnu crnogorsku privredu, i očigledno je da je uspješno poslovanje kompanije u 2017. godini gledano kroz broj prevezenih putnika uticalo na dobre turističke pokazatelje i privredni rast.

Rezultati koje postiže Montenegro Airlines govore u prilog tome da je crnogorska nacionalna avio-kompanija bila i ostala jedan od stubova turističke privrede i da ostvaruje svoj cilj, a to je promocija i glavni  doprinos razvoju turizma u Crnoj Gori i naše zemlje u cjelini.

Analitika

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *