Marković sa rukovodstvom NLB grupe: Investicioni ambijent u fokusu Vlade

2 komentara

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je rukovodstvo NLB Grupe na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora NLB Grupe Blažom Brodnjakom.

Na sastanku je bilo riječi o poslovnim planovima Banke u Crnoj Gori i regionu kao i o mogućoj podršci NLB grupe projektima u našoj zemlji.

Predsjednik Vlade je zadovoljan prisustvom ove renomirane slovenačke banke u našoj zemlji ocijenivši da realni planovi Vlade predstavljaju šansu za bankarski sektor kao važan faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore.

Predsjednik UO NLB Grupe je istakao da ta grupacija budućnost vezuje za region i da posluje u šest država kao i da namjerava da pojača investicione aktivnosti.

Premijer je u tom kontekstu upoznao sagovornike sa projektima i mogućnostima ulaganja u saobraćajnu i turističku infrastrukturu kao i u našu poljoprivredu.

Marković je ocijenio da se posebni uslovi za unapređenje investicionog ambijenta stvaraju u Sjevernom regionu Crne Gore pri čemu je sagovornike detaljno upoznao sa projektom zimskih centara na Bjelasici i pripadajućih sadržaja u čije je pripreme do sada uloženo ili je kapitalnim budžetom predviđeno više desetina miliona eura.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva finansija Nina Vujošević, predsjednik Uprave, član Odbora direktora i glavni izvršni direktor NLB banke AD Podgorica Martin Leberle i predsjednik Odbora direktora NLB banke AD Podgorica Andreas Burkhart.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Imajuci u vidu da premijer po formalnom osjecaju organizuje sastanke sa bankarima, tako sto izostavlja ponekog, po licno- politickom nakanu, onda su ove diplomatske aktivnosti dosadnjikavi uratci da se pokaze nista i ostvari jos manje.

  • Jeste zanimljivo da je g-dja Vujosevic stigla iz resornog miunistarstva (jedino sto vrijedi u ministarstvu), jer su sadasnjeg ministra morali udaljiti iz banke posto im je ostavio preko 60 miliona gubitka kreirajuci kreditte malom i srednjem biznisu CG kako bi opravdao privatne aranzmane. Tek ce banka morati jos naknadno da rezervise kad nase sudije konacno ukapiraju da su svi dokazi netacni jer nisu dokazi nego lazna svjedocenja i isfolirani papiri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *