Iz štampe izašao prevod osmog izdanja knjige “Evropski standardi za procjenu vrijednosti – EVS 2016”

Dodajte komentar

Iz štampe je izašao prevod osmog izdanja knjige “Evropski standardi za procjenu vrijednosti – EVS 2016” na našem jeziku, u izdanju Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore.Osmo izdanje EVS 2016, kao i njegova nedavno usvojena dopuna (EVS 6 i EVGN 11, od oktobra 2017.g.) zadržava naglasak na procjenu nekretnina, alate procjene i smjernice za njegovu primjenu, sa pratećim tehničkim informacijama, sve u cilju harmonizacije procjenjivačke prakse u Evropi i šire .

Zakon o računovodstvu iz 2016.godine prepoznaje EVS kao nezaobilazni standard u primjeni kod procjene vrijednosti imovine za potrebe finansijskog izvještavanja.

Evropska centralna banaka je u svom Asset Quality Review (Pregledu kvaliteta sredstava) dala primat EVS u odnosu na sve ostale standarde za procjenu kolaterala banaka, te predstavlja nezaobilazan standard u procjeni nekretnina u svrhu davanja zajma .

IOPCG je ovlašćen od panevropske grupacije TEGoVA kao oficijalni izdavač prevoda EVS 2016 u Crnoj Gori.

Za sve informacije o kupovini knjige EVS 2016 možete dobiti putem telefona (020) 634 114, mob: 067 017 741, e-mail: [email protected], web: www.iopcg.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *