Analitičari predviđaju: Vrijednost bitkoina od 60.000 do 5.000 dolara

Dodajte komentar

Preduzetnik u oblasti kriptovaluta, suosnivač i predsjednik kompanije „TenKs“, Džulijan Hosp tvrdi da ni siloviti rast, a ni nagli padovi bitkoina još nisu okončani.

“Tvrdim da će bitkoin dostići nivo vrijednosti od 60.000 dolara, kao što je izvjesno i da će se vratiti na nivo vrijednosti od 5.000 dolara. Pitanje je samo koji od ova dva scenarija će se prvo desiti?“, objašnjava Hosp.

Brojni kritičari kriptovaluta i predstavnici najviših poslovnih krugova dugo već upozoravaju na opasnosti ulaganja u digitalne valute, za koje tvrde da će se najvjerovatnije srušiti, jer ništa ne garantuje njihovu vrijednost.

Hospova prognoza pretpostavlja da će bitkoin u narednom periodu ili porasti za 45.000 dolara ili pasti za 10.000 dolara, naglašavajući ozbiljnost volatilnaosti najveće svjetske kriptovalute.

Nakon dostizanja rekordno visoke vrijednosti od 19.800 dolara, cijena bitkoina je zabilježila ogroman pad prošlog petka, kada je ova digitalna valuta izgubila trećinu svoje vrijednosti u jednom danu, nakratko potonuvši na nivo ispod 11.000 dolara.

Hosp tvrdi da su poslovni subjekti u ovoj industriji bili svjesni mogućnosti pada bitkoina, s obzirom na naglo i donekle opasno povećanje vrijednosti bitkoina, koje je bilježilo tržište kriptovaluta u prethodnih nekoliko mjeseci. Inače, Hosp je osnivač startap kompanije „TenKs“ koja se bavi naplatom naknada za kripto novčanike i kartice, dizajnirane tako da učine digitalne valute korisnijim za buduće korisnike i njihove transakcije.

Hosp je analizirao trenutnu zainteresovanost za bitkoin, upozorivši da će u budućnosti doći do konsolidacije digitalnih novčića.

“Mislim da u narednih nekoliko mjeseci neće doći do ’kripto zime’, ali sam ubijeđen da će se kroz godinu ili dvije desiti velika kompresija na tržištu kriptovaluta”, rekao je on i dodao: “Mislim da to neće biti ona vrsta balona o kojem svi pričaju i zbog kojeg će svi izgubiti novac. Naprotiv, mislim da će se uvesti rad na tržištu ponude kripto novčića, nakon čega će oni najslabiji prestati da postoje“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *