Prodat časopis Rolling Stone

Dodajte komentar

Posle pola vijeka, legendardni američki kontrakulturni časopis Rolling Stone dobio je novog vlasnika. Naime, Penske Media Corporation prisvojila je 51 odsto vlasništva u kompaniji Wenner Media koja izdaje ovaj časopis. Preostalih 49 odsto ostalo je u rukama singapurske kompanije BandLab koja je ovaj udio kupila prošle godine.

Finansijski detalji kupoprodajnog ugovora još nisu poznati javnosti ali procjenjuje se da Wenner Media vrijedi oko 100 miliona dolara. Tranzicija bi trebalo da se završi u narednih pola godine sa ciljem da se pomogne poznatom časopisu da uhvati korak sa modernim tehnologijama i trendovima.

Medijski investitor Džej Penske koji stoji iza ove kupovine rekao je da će nastaviti da čuva “kulturni” značaj tog muzičkog časopisa.

Rolling Stone je osnovao Džan Vener davne 1967. godine i on je tokom pet decenija poslovanja postao kultni muzički medij. U posljednje vrijeme se međutim časopis našao u teškom finansijskom položaju, dijelom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali dijelom i zbog svog izvještavanja.

Reputacija Rolling Stonea je teško narušena kada je prije tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu provjerili navode izvora. Protiv časopisa su podnijete tri tužbe, a za jednu je Rolling Stone morao da plati tri miliona dolara.

Zato je Vener prošle godine prodao 49 odsto udjela u vlasništvu Rolling Stonea singapurskoj kompaniji ali izgleda da ni to nije mnogo pomoglo, te je sada poznati magazin otišao u ruke novog vlasnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *