Magic Leap: Startap prevara od 1,9 milijardi dolara ili AR revolucija?

Dodajte komentar

Misteriozni startap Magic Leap je na volšeban način prikupio 1,9 milijardi dolara a da nije investitorima pokazao ni prototip. I dok se stigne ovaj uređaj za proširenu stvarnost, predstavljene su njegove prve fotke.

Nakon 6 godina čekanja javnost je konačno dočekala uređaj za proširenu stvarnost koji bi trebalo da unese revoluciju u način na koji koristimo ovakve uređaje. Kompanija je pored (fotošopiranih) fotki uređaja otkrila i ime ovog uređaja – Lightwear. Kompanija je otkrila da je riječ o ediciji za kreatore kako bi mogli da rade na softveru koji bi maksimalno iskoristio mogućnosti ovog uređaja: Kreativni pojedinci, developeri ali i gejming zajednica imaće mogućnost da naprave šta god zamisle na ovom uređaju. Prvi korisnici će takođe moći da učestvuju u tome. Mislimo da će sjajno provesti kreirajući.

Lightwear će morati da dokaže da je bolji mnogo poznatijih proizvoda kao što su Microsoft Hololens i Apple AR smartfon tehnologija. Magic Leap tvrdi da će digitalne animacije i objekti moći da se stope sa pravim okruženjem na način koji neće umarati oči korisnika.

To će biti moguće zahvaljujući kamerama i senzorima koji će mapirati okruženje kako bi dinosaurus koji skače po sobi djelovao što prirodnije. Uređaj će memorisati i gdje ste postavili virtuelne objekte. Druge opcije predstavljaju komande pokretima i glasom, kao i zvuk stereo zvuk na osnovu koga ćete moći da ustanovite koliko je daleko dinosaurus koga ste pustili na slobodu.

https://www.youtube.com/watch?v=OvAh5ajfBq8

Fotke predstavljaju finalni izgled Lightwear augmented reality uređaja koji je najavljen za početak 2018. godine. Iako još niko nije vidio konkretan rezultat nakon 6 godina i 1,9 milijardi investicija, Magic Leap tvrde da će vrlo brzo da naprave prototip u svojim prostorijama.

Kompanija je osnovana 2011. godine sa ciljem da kreira revolucionarni AR uređaj koji će promijeniti način na koji gledamo na nove tehnologije. To se još uvjek nije dogodilo, a nekako nam se čini da je i početak naredne godine nerealan rok. Ako ne budu poštovali rokove, konkurencija će ih prestići (ako već nije). Pored pomenutih Hololensa i Apple AR tehnologije, i Facebook priprema AR uređaj, a tu je uvjek i Elon Musk koji je pokazao interesovanje za Oculus.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *