Hotel Planinka vraćen u stečajnu masu

Dodajte komentar

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepenu presudu kojom je, zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, raskinut ugovor o prodaji i investiranju za hotel Planinka na Žabljaku, pišu Dnevne novine.

Riječ je o ugovoru zaključenom 1. februara 2006. između Vlade i konzorcijuma HLT Fond i HTP Primorje, koji ni poslije više od 11 godina nije rekonstruisao žabljački hotel za šta je trebalo da izdvoji 8,77 miliona eura.

Presudom Apelacionog suda hotel je vraćen u stečajnu masu Ski centra Durmitor, a očekuje se da stečajna upravnica Snežana Jović narednih dana oglasi njegovu prodaju.

“Utvrđuje se da je raskinut ugovor o prodaji i investiranju za hotel Planinka na Žabljaku, zaključen 1. februara 2006. godine. Obavezuje se tuženi da nadoknadi parnične troškove u iznosu od 32.844 eura”, navodi se u presudi vijeća sudija Apelacionog suda od 16. novembra, u koju su Dnevne novine imale uvid.

Prethodno je Privredni sud prihvatio tužbu Ski centra Durmitor kojom je tražen raskid ugovora, a potom i prigovor investitora koji je, između ostalog, tvrdio da ga je u investiranju omelo nepostojanje DUP-a. Predstavnici konzorcijuma smatrali su i da

Privredni sud nije ovlašćen da traži raskid ugovora, već da je to dužna da uradi Vlada, a upitno im je bilo i da li ugovor može biti raskinut zbog neispunjenja ugovorne obaveze.

“Po ocjeni ovog suda, neizvršenje obaveze investiranja od kupca direktno vodi osujećenju cilja zbog kojeg je ugovor zaključen, pa to predstavlja razlog na kojem se temelji pravilnost odluke prvostepenog suda za usvajanje tužbenog zahtjeva, kojim je traženo da se utvrdi da je navedeni ugovor raskinut”, kaže se u presudi Apelacionog suda.

Konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje kupio je 2006. od države hotel Planinku za dva miliona eura, uz obavezu da u naredne tri godine u njegovu obnovu uloži 8,77 miliona. Predsjednik borda direktora HTP Primorje Božo Draganić ranije je najavio da će u septembru ove godine početi rekonstrukcija hotela, vrijedna tri miliona eura, koja će trajati godinu, ali do toga nije došlo.

On je juče Dnevnim novinama kazao da će rekonstrukcija početi kada se stvore uslovi za to. Na pitanje kako će odluka Apelacionog suda uticati na njihove planove o rekonstrukciji, Draganić je rekao da presudu još nijesu dobili, te da će se o njoj izjasniti naknadno.

Hotel nije prodat

Draganić je u izjavi za DN negirao navode da je uprava Primorke i HLT Fonda prodala žabljački hotel, iako na to nije imala pravo zbog sudskog spora koji je u toku.

“Ne idemo u tom pravcu. Hotel nije prodat”, rekao je Draganić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *