Apple priznao da namjerno usporava starije iPhone

Dodajte komentar

Američki tehnološki džin Apple potvrdio je sumnje mnogih vlasnika iPhone-a, otkrivajući da namjerno usporava neke modele tog uređaja zbog njihove starosti.

Mnoge mušterije odavno sumnjaju u takvu praksu Applea, ističući da kompanija to radi kako bi podstakla ljude da kupuju novije modele.

Apple je to sada i potvrdio, ali su iz kompanije rekli da to čine zbog toga što telefonske baterije slabe tokom vremena, pa žele da produže radni vijek tih uređaja.

Praksa je potvrđena nakon što je jedna od mušterija podijelila radne testove na Reditu, koji su pokazali da je njen „ajfon 6S“ znatno usporio tokom vremena, ali je naglo ubrzao sa radom kada je baterija zamijenjena.

„Kada sam uzeo bratov ‘iPhone 6 plus’ njegov je radio brže nego moj. Tada sam znao da nešto nije u redu“, napisala je mušterija.

Sajt za tehnologiju Geekbench posle toga je analizirao nekoliko iPhone-a sa različitim verzijama operativnog sistema iOS i potvrdio da su neki od njih zaista namjerno usporavani sa radom.

Apple je potvrdio da je napravio promjene u operativnom sistemu kako bi bolje upravljali starijim baterijama u nekim uređajima, jer su njihove baterije oslabile tokom vremena.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *