Otac litekoina prodao sve

Dodajte komentar

Tvorac jedne od najvećih alternativnih kriptovaluti prodao je svoj udio zbog kako je naveo, „sukoba interesa“.

Čarli Li je saopšito da je prodao i poklonio sve svoje novčiće u posljednjih nekoliko dana. Kako je rekao, na to su ga navele kritike ljudi da je pokušavao da utiče na cijenu litecoina svojim tvitovima.

“Kada god tvitujem o cijeni lita, bilo da su dobre ili loše vijesti, otpužuju me da radim za ličnu korist. Neki čak misle da sam u minusu. U određenom smialu, sukob interesa je da imam lite a da tvitujem o tome jer imam nekog uticaja“, napisao je Li.

Li, koji je bivši radnik Gugla, 2011. kreirao je litekoin kao jeftiniju varijantu bitkoinu. Ove nedjelje, ta valuta je peta najveća kriptovaluta sa tržišnom vrijednosti od oko 17 milijardi dolara.

Li nije otkrio koliko je zaradio na prodaji litekoina, ali je dodao da njegov potez nije uticao na cijenu litekoina.

Ova valuta je je inače pala 6 odsto juče, ali je lite počeo da pada već neko vrijeme tako da Lijeva prodaja izgleda stvarno nije uticala na cijenu.

Ipak, dodao je da ostaje posvećen Litekoinu i kriptovalutama uopšte.

„Ne napuštam potpuno litekoin“, napisao je.

„Uvjek ću da provodim vrijeme posvećen toj kriptovaluti, i ako on uspije, i dalje ću biti nagrađen na mnogo različitih načina, a ne direktno putem vlasništva nad tim novcem. Sada vjerujem da je ovo najbolji način da nastavim da gledam kako litekoin raste“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *