Obnova mosta na Tari u 2018.

Vicepremijer Milutin Simović i ministar saobraćaja Osman Nurković juče su sa predstavnicima kineske Vlade potpisali zaključke terenskog istraživanja za izradu Studije izvodljivosti donatorskog projekta rekonstrukcije mosta na Đurđevića Tari, kojima će se omogućiti realizacija tog projekta tokom naredne građevinske sezone.

Crnogorski i kineski timovi su, kako je saopšteno, usaglasili planove o realizaciji projekta, konkretne zahtjeve i predloge, a kineska strana je sprovela istraživanje oblasti koja je obuhvaćena projektom i preliminarno upoznala topografiju, morfologiju, kao i trenutno stanje mosta.

“Potpisivanjem zaključaka stvorile su se pretpostavke za početak izrade Studije izvodljivosti, a zatim idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije mosta, što će omogućiti realizaciju projekta tokom naredne građevinske sezone”, saopšteno je nakon potpisivanja.

Na sastanku Simovića i Nurkovića sa delegacijom Ministarstva trgovine Kine, Cuijem i predstavnicima kineskog ekspertskog tima, koji je uslijedio nakon potpisivanja, obostrano je konstatovano da most na Đurđevića Tari simbolizuje snažno prijateljstvo dviju država.

“Rekonstrukcija će još više učvrstiti dobre bilateralne odnose, a most učiniti dodatno atraktivnom turističkom destinacijom za turiste iz cijelog svijeta, a posebno za posjetioce iz Kine koji prema ovom istorijskom i saobraćajnom objektu, kao i crnogorski građani, gaje veoma snažnu emociju”, dodaje se u saopštenju.

Check Also

Ekonomist: Izvjesno da će EU na neki način pomoći oko otplate kineskog kredita

Uprkos tome što Evropska unija (EU) nije direktnije odgovorila na prve zahtjeve crnogorske vlade da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *