EFSE i Alter Modus nastavljaju uspješno partnerstvo

Dodajte komentar

Evropski Fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) nastavio je dugogodišnje partnerstvo sa MFI Alter Modusom odobravanjem kredita u iznosu od 5 miliona eura, u cilju pružanja podrške i podsticanja razvoja mikro i malih preduzeća u Crnoj Gori.

Alter Modus je vodeća mikrofinansijska institucija u Crnoj Gori sa gustom mrežom od 15 poslovnica koje pokrivaju sve regione u državi. Posebno se zalaže za razvoj mikro i malih preduzeća u urbanim i polu-urbanim područjima koja bi inače imala vrlo ograničen pristup finansiranju. Novi kredit će podržati Alter Modus u širenju misije EFSE-a za podsticanje ekonomskog rasta i razvoja.

„Alter Modus ne samo da primjenjuje najbolje standarde u industriji već je i institucija koja je zaista posvećena EFSE-ovim vrijednostima. Ova investicija će dodatno ojačati naš odnos sa ovim vrijednim partnerom“ saopštio je Christoph Tiskens predsjednik Borda direktora EFSE-a.

 „Ponosni smo što nastavljamo našu saradnju sa EFSE-om. Ujendo, svjesni smo koliko su za jednu privredu važna mikro i mala preduzeća, te samim tim težimo da im omogućimo pristup finansijskoj podršci kako bi se olakšao njihov razvoj“, kazala je Ana Kentera, izvršna direktorica Alter Modusa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *