BMW prodao 100.000 električnih vozila

Dodajte komentar

BMW je prodao 100.000 električnih vozila u ovoj godini, na što su u ovoj kompaniji izuzetno ponosni te su svoje sjedište u Minhenu, popularni toranj “BMW četiri cilindra” osvijetlili da izgleda poput baterije.  Time su još jedom zorno prikazali današnje tehnološke promjene u mobilnosti.

BMW grupa u segmentu potpuno električnih i hibridnih plug-in vozila u Ebopi s tržišnim udjelom od 21 posto ima trostruko veći udio od onog na tržištu tradicionalnih vozila.  Na svjetskom tržištu kompanija ima 10% udjela.

“Mi ostvarujemo naša obećanja”, rekao je Harald Krüger, predsjednik Upravnog odbora kompanije BMW AG. “Ovaj 99 metara visoki signal rasvjetljuje put u doba elektro-mobilnosti. Prodaja 100.000 električnih automobila u jednoj godini važan je korak, ali to je samo početak za nas. Od uvođenja modela BMW i3 2013. godine isporučili smo više od 200.000 električnih automobila, a do 2025. godine ponudićemo 25 modela električnih vozila našim kupcima. Naš rani fokus na elektro-mobilnost omogućio je ovaj uspjeh – a elektro-mobilnost će i dalje biti moja mjera za naš budući uspjeh”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *