Naslovne strene dnevnih novina za 20. decembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Peconijev santis na crnom tržištu

Na crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori pojavile su se cigarete marke de santis, koje proizvodi fabrika Monus u Zemunu povezana sa kontroverznim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem koji je u bijelim knjigama srbijanskog MUP-a povezivan sa zemunskim i surčinskim klanovima.

Mađari zainteresovani za energetiku

Mađarske kompanije zainteresovane su za investiran je u energetski sektor Crne Gore, posebno u proizvodne energetske kapacitete, zaključeno je juče na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

RAE: EPCG zaštitila kupce

Elektroprivreda (EPCG) je usljed povećanja cijene na tržištu električne energije kao snabdjevač prilagodila cijenu za domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju toj kategoriji, poštujući ograničenja propisana Zakonom o energetici, saopštili su iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE) potvrđujući da će cijena električne energije od 1. januara biti veća za 2,7 odsto, što je ranije saopšteno iz EPCG.

Dnevne novine

Ojačana stabilnost bankarskog sektora

U Crnoj Gori je vidljivo jačanje stabilnosti i sigurnosti bankarskog sektora, čemu doprinose aktivnosti Centralne banke (CBCG) na unapređenju regulatornog okvira, ocijenio je potpredsjednik OTP grupe Laszlo Wolf na sastanku sa guvernerom vrhovne monetarne institucije Radojem Žugićem.

Nezaposlenost predstavlja najveći crnogorski problem

Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu u skladu je sa Ustavom, zaključeno je juče na sjednici Zakonodavnog odbora. Poslanik Liberalne partije Andrija Popović je istakao da je budžet za 2018. relativno dobar.

EPCG prilagodila cijene za domaćinstva i male kupce

Elektroprivreda (EPCG) je, usljed povećanja cijene na tržištu električne energije, kao snabdjevač prilagodila cijenu za domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju toj kategoriji, poštujući ograničenja propisana Zakonom o energetici, saopštili su iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Dan

Zbog stečaja u KAP-u minus od 40 miliona

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će zbog uvođenja stečaja u Kombinatu aluminijuma biti u minusu skoro 40 miliona eura. Podgorička fabrika je prije uvođenja stečaja, polovinom 2013. godine, dugovala Elektroprivredi 45 miliona eura, koje je energetska kompanija prijavila kao potraživanje u stečajnom postupku.

Zapadnobalkanski investicijski okvir

Konferencija pod nazivom Zapadnobalkanski investicijski okvir iskustva i mogućnosti, koja će biti organizovana danas, predstavlja priliku da se korisnici projekata, lokalne samouprave, civilni sektor i mediji upoznaju sa mogućnostima i dosadašnjim rezultatima tog instrumenta.

Isplatiti A2A što prije

Vlada Crne Gore trebalo bi da se odmah kreditno zaduži 200 miliona eura kod neke inostrane banke, kako bi isplatila italijansku kompaniju A2A i postala vlasnik svih akcija u Elektroprivredi – rekao je kandidat za predsjednika Crne Gore Vasilije Miličković na jučerašnjoj pres konferenciji.

Pobjeda

Prodate državne obveznice za 2,1 milion eura

Državne obveznice oznake GB16 prodate su juče na Montenegroberzi za 2,1 milion eura. Na sajtu berze se navodi da je prodato 200 obveznica, ali nema informacije ko je kupac. Cijena je povećana za 4,97 odsto.

RAE nema primjedbi na nove cijene struje

Elektroprivreda je, usljed povećanja cijene na tržištu električne energije, kao snabdjevač prilagodila tarifu za domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju toj kategoriji, poštujući ograničenja propisana Zakonom o energetici, saopštili su iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Očekuje se odluka o garanciji od 80 miliona eura

Danas bi Odbor direktora Svjetske banke trebalo da odluči o garanciji Crnoj Gori vrijednoj 80 miliona eura za podršku državnom budžetu, koja bi nam omogućila zaduženje od 200 do 240 miliona kod poslovnih banaka, po nižoj kamati i sa dužim rokom.

Pokušavaju da povoljnije otkupe akcije Italijana

Vlada namjerava da uz podršku finansijske institucije koju odabere na povoljniji način otkupi akcije italijanske kompanije A2A iz Elektroprivrede i na taj način ubrza izlazak A2A iz vlasničke strukture EPCG, rečenoje Pobjedi iz Ministarstva ekonomije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *