Kriptovalute u 2018. godini dostižu tržišnu kapitalizaciju od trilion dolara

Dodajte komentar

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta bi 2018. godine mogla da dostigne cifru od čak trilion dolara, rekao je Piter Smit, izvršni direktor digitalne platforme za kripto novčanike Blokčein.

Ukupna vrijednost digitalnih valuta sada iznosi nešto više od 587 milijardi dolara.

Ukupna vrijednost svih kriptokupcija u svijetu će u 2018. godini pogoditi marker od 1 trilion dolara, izjavio je za CNBC direktor jedne od najvećih digitalnih platformi za kripto novčanike.

U svijetu postoji preko 1.300 kriptovaluta, kao što su bitkoin i ethereum, sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od preko 587 milijardi dolara, a ova tržišna kapitalizacija se odnosi na ukupnu vrijednost svih digitalnih novčića, koji su trenutno u opticaju.

Piter Smit, izvršni direktor Blokčeina, digitalnog dobavljača i platforme za čuvanje kriptovaluta, rekao je da će se naredne godine udvostručiti vrijednost kriptovaluta u opticaju.

Bitkoin predstavlja više od 50 procenata tržišta kriptovaluta, i njegova vrijednosti iznosi oko 317 milijardi dolara. Ethereum je druga najveća digitalna valuta sa tržišnim kapitalom od 68,9 milijardi dolara. Obe kriptovalute su ove godine postigle ogromne cijene.

Neki igrači na tržištu smatraju da će sam bitkoin u bliskoj budućnosti dostići vrijednost od trillion dolara. Runi Moas, osnivač Standpoint Researcha, izjavio je za CNBC u da bitkoin može dostići vrijednost od 400.000 dolara po novčiću, čime bi tržišna kapitalizacija na kraju dostigla iznosi od jednog biliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *