Escalera International osniva firmu u Crnoj Gori: Žele da grade terminal za gas

Dodajte komentar

Kompanija Escalera International koja se bavi proizvodnjom i distribucijom tečnog prirodnog gasa (TPG) osnovaće u januaru firmu Escalera Montenegro, saopštio je njen predsjednik Erkan Icsel.

On je vijest o osnivanju crnogorske kancelarije objavio na Linkedln mreži, navodeći da će time nastaviti napore da gas dovede i distribuira ga širom Crne Gore.

Vijestima je potvrdio navode i kazao da će kod nadležnih crnogorskih institucija podnijeti zahtjev za izgradnju terminala za dovod i obradu tečnog prirodnog gasa.

“To će biti veliki doprinos očuvanju životne sredine u jadranskim zemljama”, navodi Icsel.

Na pitanje da li je Escalera International zainteresovana za istraživanje nalazišta plina u Crnoj Gori, jer su mediji ranije objavili da ta kompanija u Albaniji planira i bušenja, Icsel je kazao da su u Crnoj Gori isključivo zainteresovani za distribuciju plina.

“U Crnoj Gori, Montenegro Hellenic kontroliše sve. Kod vas, kao ni u drugim jadranskim zemljama, izuzev Albanije, nismo zainteresovani za bušenje, samo za distribuciju plina. Imate moju riječ”, kazao je on.

Icsel očekuje da plin koji dovedu u Crnu Goru bude iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje je sjedište majke firme, Escalera Resources, nekadašnje Double Eagle Petroleum kompanije.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *