Vlada razmatra opcije za brži izlazak A2A iz EPCG

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije razmatra moguće opcije kojima bi se ubrzao izlazak italijanske kompanije A2A iz vlasničke strukture Elektroprivrede (EPCG), na način koji neće nepotrebno dodatno opteretiti javne finansije, o čemu se trenutno razgovara sa nekoliko investitora, saopšteno je iz Vlade.

O privatizaciji EPCG i izlasku Italijana iz državne energetske kompanije razgovaralo se prethodna dva dana na sjednicama Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, kojima je predsjedavao premijer Duško Marković.

“U toku su razgovori sa nekoliko potencijalnih investitora, odnosno finansijskih institucija, koji ukazuju na mogućnost unapređenja pozicije države i stvaranje prostora za ponovno privlačenje stranih investicija u oblast energetike”, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću, nakon jučerašnje sjednice.

Savjet je usvojio Informaciju o statusu privatizacije Elektroprivrede, u kojoj je navedeno da postupak djelimične privatizacije preduzeća nije okončan jer izvršenjem “put opcije”, koju je kompanija A2A aktivirala u julu ove godine, ranije prodate akcije se vraćaju u državno vlasništvo.

“Savjet je zadužio Ministarstvo ekonomije da obezbijedi nabavku usluge pravnog savjetovanja države u tekućem postupku privatizacije EPCG”, kazali su iz Vlade.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *