Adriatik propertis-u i dio aerodroma u Zeti

Dodajte komentar

Vlada je odlučila da firmi Adriatik propertis, grčkog biznismena Petrosa Statisa, izda u zakup dio vojnog aerodroma u Golubovcima.

Ta kompanija, koja je zakupac Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže je u zahtjevu Ministarstvu odbrane napisala da želi da poboljša uslugu koju pruža svojim gostima i da su zainteresovani da investiraju u VIP aviotransport i nabavku helikoptera.

“S obzirom da im je za tu namjenu potreban hangar visokih standarda koji bi se koristio za skladištenje aviona i opreme, iskazali su interesovanje da im se dio parcele na Vojnom aerodromu Golubovci izda u zakup kako bi mogli da postave hangar, koji bi nakon isteka roka zakupa ostao vlasništvo države ”, piše u Vladinoj informaciji.

U zakup na 30 godina će se dati 4.246 metara kvadratnih. Vlada je zadužila Upravu za nekretnine da odredi početnu cijenu za izdavanje u zakup dijela aerodroma.

Statis preko drugih svojih firmi u Crnoj Gori posjeduje još i hotel i kazino Maestral, Univerzal kapital banku, kao i štampane medije “Pobjedu” i “Dnevne novine”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *