Top 10 luksuznih marina (foto)

1 komentar

Kada govorimo o lokacijama i pogodnostima, marina može biti podjednako važna kao i hotel u kom odesijdate kada putujete na malo tradicionalniji način. Nije nimalo iznenađujućeda se najbolje marine nalaze u mjestima koja takođe nude i najbolje hotele, tako da imate izbor odsijedanja na moru ili kopnu. Taj izbor može biti malo teži, ali iskreno, nama ne bi tako teško pao. Predstavljamo vam listu 10 najluksuzniji marina na svijetu:

10. ACI Marina Split, Hrvatska

Smještena na hrvatskog obali Jadranskog mora, Split je jedan od najljepših obalskih gradova u Evropi, iako nije baš luksuzan kao neka druga mjesta koja se nalaze u Francuskoj, Španiji ili Italiji. Zahtjevni vlasnici jahti su upoznati sa ovim lijepim mjestom, zahvaljujući izvrsnoj ACI Marini Split. Otvorena tokom cijele godine, ona ima idealnu lokaciju koja joj pruža prirodnu zaštitu od jakih južnih vjetrova i mora, ima 355 mjesta za usidrednje sa sopstevnim snabdijevanjem vodom i električnom energijom, pored 30 mjesta za brod na kopnu. U ovu marinu može pristati i superjahta dužine 80 metara, što praktično znači da skoro svaka jahta može ovdje biti usidrena.

9. Marina Gustavia, St. Barts


St. Barts je jedno od omiljenih karipskh igrališta džet seta. Kada ne dođu do ovog ostrva avionom, oni usidre svoje jahte u Marini Gustavia. U njoj ima dovoljno mjesta za 60 jahti u svom unutrašnjem dijelu, koje nisu duže od 25 metara, dok u spoljnom dijelu ima dovoljno mjesta i za veće brodove. Gorivo, voda i potrepštine su dostupne nakon pristajanja. Najbolje od svega, putnici imaju priliku da otkriju nevjerovatnu ljepotu okruženja u jedno od najljepših dijelova rajskih Kariba.

8. Marina Portofino, Italija


Portofino je jedan od onih očaravajući italijanskih obalskih gradova, koji su idealni kao destinacije za odmor, posebno ukoliko možete do njega doći jahtom. Do ovog starog ribarskog sela dolazi se preko samo jednog puta, koji je uobičajeno zatvoren, pa je tako najbolji način dolaska brodom. Doprinoseći zaklonjenoj i veoma ekskluzivnoj vibraciji, ovdje postoji samo 14 mjesta za usidrenje – budite sigurni da će barem jedno od njih biti zauzeto od strane poznate ličnosti ili milionera.

7. Luka Sen Trope, Francuska


Sen Trope je dragulj Francuske Rivijere, kao i svjetski poznato mesto odmora bogatih i poznatih. I dok mnogo njih iznajmljuje kuću u gradu, marina takođe može biti mesto gdje ćete pronaći luksuzni smještaj, sa ne manje od 734 mjesta za usidrenje preko dva basena koji pokrivaju oko 22 hektara. Superjahte dužine preko 70 metara nisu dozvoljene, ali često mogu biti viđene malo dalje od luke.

6. Yacht Haven Grande, SAD Djevičanska ostva


Karibi, sa svojim toplim vodama i spektrom slikovitih ostrva, su veoma popularna destinacija za brodove svih veličina i vrsta. Smeštena pored Charlotte Amalie Luke u St Tomasu, luka Yacht Heaven Grande u Djevičanskim ostrvima je najbolje mjesto za usidrenje u ovom predivnom dijelu svijeta. Ovdje se nalazi idealna marina sa 48 mesta za usidrenje mega jahti, sa ogromnom šoping galerijom u blizini, kao i brojnim prostorima za jelo i zabavu. Naravno, neizostavni dio ovako prestižne destinacije je i ultra luksuzni smještaj.

5. Marina di Capri, Italija


Kapri je za Mediteran, ono što je St Bart za Karibe: nevjerovatno lijepo ostrvo koje svojom posebnom ljepotom mami bogate i poznate. Ovo je razlog zašto neke od najboljih i najskupljih superjahti na svijetu možete videti baš ovdje, kao i veliki broj milijardera i poznatih ličnosti. Marina Grande ima 300 mjesta za usidrenje, za jahte dužine do 60 metara, što je i više nego dovoljno za većinu luksuznih jahti.

4. Yas Marina Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati


Kada god da pomislite na moć i izobilje, vaš um neizbježno odluta do jednog od brojnih glamuroznih gradova arapskog zaliva – stoga, baš i nije neko iznenađenje da je jedno od najluksuznijih mjesta za usidrenje jahte Yas Marina Abu Dabi. Ova marina nudi 221 mjesto za usidrenje za mala, i osam mjesta za gigantske jahte dužine do 150 metara. Idealno je locirana da omogući lak pristup kosmopolitskim gradovima Abu Dabi i Dubai. Druge visoko kotirane pogodnosti su 24-časovni CCTV, usluga parkiranja, uklanjanja otpada, struja, svježa voda i gorivo, kao i ekskluzivni restorani, šetačka zona i muzička fontana.

3. Porto Cervo, Italija


Smješten u najsevernijem dijelu Sardinije, Porto Cervo je prefinjeni grad koji je osnovan prije 50 godina, od strane princa Karima Aga Kana, kao privatno odmaralište za njega i njegove prijatelje. On predstavlja odličnu mješavinu neiskvarene ljepote prirode koja je prvenstveno i privukla ovog princa, i modernih luksuznih pogodnosti, kao što su butici visoko kvalitetnih proizvoda, noćni klubovi i naravno marina. Bez iznenađenja, Porto Cervo se smatra jednom od najskupljih lokacija u Evropi, gdje jedan kvadratni metar prostora može koštati nekoliko stotina hiljada eura.

2. Ibiza Magna, Španija


Možda više nego bilo koje drugo mjesto na našoj listi, Ibica predstavlja mjesto za mlade ljude, ili bar one koji su mladi u srcu, odnosno ne samo za one koji imaju dosta novca, već i dosta energije. Ibiza Magna je idealna lokacija za tu grupu ljudi, kako se nalazi na samo nekoliko minuta od kazina, kao i poznatog noćnog kluba Pacha, svjetski poznatog prostora koji se smatra za dom elektronske muzike. Ovdje postoji 85 mjesta za usidrenje jahti dužine do 60 metara, dok veći brodovi mogu spustiti svoje sidro izvan glavne luke.

1. Yacht Club Monaco Marina, Monako


Ako bi se bogati ljudi okupili i stvorili svoju državu, ona bi vjerovatno bila nešto nalik na Monako: maleni prostor na obali, koji je ispunjen kazinima, ultra luksuznim vilama i hotelima i naravno idealnim uslugama marina. Posljednji dodatak ovom dijelu je Yacht Club de Monaco. YCM Marina smještena je direktno ispred modernog i luksuznog sjedišta kluba i ima 26 mjesta za usidrenje superjahti dužine od 28 do 60 m, sa pontonom za tendere i terminalom za čartere.

LuxLife

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *