Održan šesti po redu Business Café Crna Gora “Jači od izgovora” (foto)

Dodajte komentar

Nakon pet uspješno održanih susreta u Podgorici, sa preko od 350 učesnika, najpopularnije druženje preduzetnika u regionu, “Business Café” održao se preksinoć u Verde Complex-u. Organizator je Agencija za lični i profesionalni razvoj “SADA” iz Podgorice.

Gosti ovogodišnjeg, šestog po redu Café-a su bili:

  1. Dragan Adžić, trener ŽRK “BUDUĆNOST”
  2. Ivona Dabetić Jovović, vlasnik firme “VISION EVENT”, suvlasnik “Aliter Technologies Montenegro” i osnivač NVO “BRINI O SEBI” i
  3. Igor Majer, osnivač Multisport akademije “MAYER” i škole trčanja “GUMP”, prvi Ironman triatlonac u Crnoj Gori.

U uvodnom izlaganju Slavica Nikolić, vlasnica licence Business Café-a za Crnu Goru i agencije “SADA”, je navela da je Business Café postao događaj koji se ne propušta, prije svega zbog iskustva velikog broja učesnika koji su na ovakvim druženjima pronašli nove poslovne prilike, poslovne partnere, investitore, zaposlene.

Dragan Adžić je otvorio druženje, a kroz šalu primijetio da Crnogorci nijesu pretjerano radan narod, ali se zato uz ispijajanje kafe najbolje vodi biznis. Kada je uspjeh u pitanju, Dragan napominje svoju maksimu da novac kao motiv nikad ne smije biti primaran. Pričajući o uspjehu kroz svoj posao ističe mišljenje da je svaki trofej “od blata” jer čim se osvoji, gubi na vrijednosti i da se odmah mora juriti novi. A svaku novu trku treba počinjati kao običan početnik, jer se ne smije i ne može osloniti na staru slavu. Svoje uspjehe voli da mjeri malim koracima – svakom motivisanom djevojkom i djevojčicom.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Dragan formulom uspjeha smatra sljedeću jednačinu:

Sreća= priprema + prilika.

[/box]

Ivona Dabetić-Jovović podijelila je sa nama da je najbolja lekcija koju je dobila: biti zahvalan na svemu i ne zaboraviti da se ništa u životu ne podrazumijeva. Gotovo deceniju je radila u velikim korporacijama, ali je oduvijek znala da je rođena za nešto drugo. Kad su joj se neki životni temelji uzdrmali, shvatila je da mora izgraditi nove, još jače, bazirane na onome što ona zapravo jeste. Kad ste vlasnici svog biznisa, nijedan trud nije uzaludan i ne postoji radno vrijeme– poručuje Ivona.  Njen odnos prema greškama je takav da smatra da greška ne postoji ako ste nešto uradili čistog srca, već postoji samo vrijedna lekcija.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Ivona: “Neophodno je da obožavamo to što radimo, jer se samo tako posao može raditi kako treba. Naći nešto što je na tržištu potrebno i ima svoje mjesto, ali ne na način da se drugima nešto otima.”

[/box]

Igor Majer je gostima predstavio svoje iskustvo o tome koja je cijena da neko postane Ironman. Po njegovom mišljenju, ne postoji univerzalan recept za uspjeh, jer svako od nas ima drugačiji pokretač. Ipak, šta god radili, ključ je u balansu. Ne treba biti radikalan, već se truditi uskladiti želje i mogućnosti.

Prilikom organizovanja takmičenja svjetske serije Ocean Lava u triatlonu u Kotoru, uspio je da dovede oko 1200 ljudi i o tome su izvještavali svjetski mediji. Ipak, kao i Dragan Adžić, i on ima razočaravajuće iskustvo sa domaćim medijima, koji ne pronalaze interes u tome da adekvatno izvještavaju o sportskim i nekomercijalnim događajima. Vjeruje da svako od nas može postići ono što je sebi zacrtao kao cilj, ali postoji nešto što je potrebno uraditi kako bi od ideje došlo do realizacije.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Igor: “Budi hrabar da izgovoriš naglas svoj cilj i odgovoran prema izgovorenom. Rezultate ne postižu čelični mišići, već čelična volja.”

[/box]

U prijateljskoj atmosferi, druženje sa prijatnim gostima je ispraćeno i poklonima sponzora, kao i formalnim i neformalnim networkingom. Nama je bilo inspirativno i prijatno, i toplo preporučujemo da obavezno budete dio sledećeg događaja koji je najvaljen za prvu sedmicu februara 2018. godine. Pored Podgorice, Business Café se organizuje u preko 20 gradova regiona, jednom u dva mjeseca, o čemu se možete bliže informisati na njihovoj zvaničnoj web stranici: www.businesscafe.info.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *