Najveći hrvatski web trgovac rekao zbogom PayPalu

eKupi, najveća internet prodavnica u jadranskoj regiji, planira da konkuriše PayPalu vlastitim elektroničkim novčanikom. Članica najvećeg igrača u IT-u Hrvatskoj i regiji M SAN grupe te najveći domaći web trgovac tako se planira uključiti u veliku fintech utrku koja će započeti 13. januara iduće godine, kad na snagu stupi PSD2 direktiva EU. Tada će u Hrvatsku slobodno moći ući platni servisi Applea, Googlea, Facebooka, Amazona, Alibabe i eBaya, a posebno se velik interes očekuje od ponude mikrotranskacijskih usluga turistima.

Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT-a izjavio je da je cilj eKupi da ponudi jako domaće rješenje za mikroplaćanja. U Hrvatskoj već postoji nekoliko fintech igrača koji grade tržišne pozicije, poput myPOS-a, AgentCASH-a, Abita, Trilixa i Infobipa. M SAN grupa to radi kroz kompanijju Corvus Info koja nudi uslugu CorvusPay i surađuje s eKupi.

“eKupi ima dobru tržišnu poziciju da ponudi vlastitu uslugu digitalnog novčanika. Zato ni ne nudi više mogućnost plaćanja preko PayPala što je prije imao, nego smo razvili dobre odnose sa svim kartičarima i jedini ponudili mogućnost plaćanja na rate preko kartica te želimo to ponuditi i drugim igračima na tržištu”, kaže Barišić. Ekupi ima više od 310.000 kupaca.

 

Check Also

Pogledajte kako napreduju radovi na autoputu

Kompanija Bemax Montenegro objavila je novi snimak radova na auto putu Bar-Boljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *