Wizz Air proglašen avio-kompanijom godine

Dodajte komentar

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi osvojila je nagradu “Evropska avio-kompanija godine” koju dodeljuje “Aviation 100“. (European Airline of the Year). Nagradu je primio Oven Džouns (Owain Jones), direktor korporativnih poslova Wizz Air-a, na gala večeri u okviru konferencije “Airline Economics Growth Frontiers” u Londonu.

Aviation 100 pohvalio je Wizz Air za izuzetnu godinu rasta koja je kompaniji donela rekordan broj putnika, dalje širenje svoje mreže linija i najavu nabavke 146 aviona Airbus A320neo na sajmu Dubai Airshow.

O dobitinicima najviših nagrada, koje priznaju najbolje postignute rezultate u avio-saobraćaju, odlučeno je na osnovu stručne ankete. U glasanju je učestvovalo preko 10.000 stručnjaka iz avio-saobraćaja u cijelom svijetu. Nominacije za svaku kategoriju su prihvatane i ocjenjivane na osnovu kombinacije poena koji se dodijeljuju prema veoma preciznim kriterijumima. Aviation 100 rangira potom prvih deset kompanija za svaku kategoriju, a pobjedniku svake kategorije se dodjeljuje nagrada za izvanredna postignuća.

Wizz Air-ov direktor korporativnih poslova, Oven Džouns (Owain Jones) kazao je da su ponosni na ovu prestižnu nagradu koja je, kako je kazao,  još jedna potvrda da Wizz Air obavlja sjajan posao i da je velika avio-kompanija.

“2017. je bila veoma uzbudljiva godina za Wizz Air, imajući u vidu da smo ostvarili izvanredan rast od 24% i da smo zabeležili rekordan broj putnika, povećali broj linija na preko 550 u 43 zemlje i predstavili mnoga inovativna rešenja kako bismo poboljšali putničko iskustvo. Naša narudžbina 146 aviona najnovije tehnologije iz Airbus-ove porodice A320neo, omogućiće nam da nastavimo rast i u narednoj deceniji, što znači da će biti još više jeftinih rešenja za putovanja širom Evrope pa čak i dalje, kako budemo nastavljali da budemo nesporno još jeftinija avio-kompanija. Tokom  2018. ostaćemo usmereni na stimulisanje putničke tražnje i omogućavanje da low-cost putovanja budu još pristupačnija za sve, a u isto vreme ćemo pružati vrhunsku uslugu tokom leta avionima iz jedne od najmlađih flota u Evropi”, kazao je Džouns.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *