OTP želi nove akvizicije u Srbiji: Na meti i Komercijalna banka

Dodajte komentar

Predsjednik OTP Grupe i generalni direktor OTP banke u Mađarskoj Šandor Čanji izjavio je da je ta bankarska grupacija spremna za nove akvizicije u Srbiji.

Čanji je na konferenciji za novinare rekao da, ukoliko se na tržištu Srbije budu pojavile još neke odgovarajuće banke, OTP će biti spremna da i njih otkupi, a kako je dodao, zainteresovanost postoji za Komercijalnu banku, iako ona još nije na tenderu.

“To je naš plan i za druge zemlje u okruženju. Od sljedeće godine jačaćemo naše prisustvo i stupati na nova tržišta, a ove godine kupili smo i Splitsku banku u Hrvatskoj kao dio te strategije”, rekao je Čanji i dodao da OTP banka ima jedan od najjačih investicionih kapitala.

On je najavio da će u narednom periodu građanima Srbije biti predstavljene nove usluge, te da će posebna pažnja biti usmjerena na digitalizaciju bankarskih usluga, u čemu je OTP banka lider u Mađarskoj, jer su kod Vojvođanske banke primijećeni odredjeni nedostaci u oblasti informacionih tehnologija.

Čanji je naglasio da kupovinom banke, OTP kupuje i “izuzetno dobru radnu snagu”, te da će novi vlasnici zadržati najbolje kolege i “dovesti ih na vodeće pozicije”.

Prema njegovim riječima, Vojvođanska banka bila je veoma snažna u oblasti agrara, ali je u proteklim godinama izgubila dosta tog tržišta, pa je plan OTP banke da preokrene taj trend i da “u oblasti agrara preuzme vodeću poziciju, makar u Vojvodini”.

Novi rukovodioci banke još uvjek nisu odlučili da li će Vojvođanska banka zadržati svoje ime, a odluka će biti donijeta nakon urađenog istraživanja, iako je za sada vjerovatnije da će staro ime ostati.

“Otkupili smo dobru banku i brend, preokrenućemo ga, podržavaćemo aktivnosti srpske privrede i uvesti najsavremenije načine poslovanja”, dodao je Čanji.

Predsjednik Upravnog odbora OPT banke Srbija Laslo Volf rekao je da je bivši predsjednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović, već preuzeo mjesto predsednika Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

“U narednom periodu ćemo odlučiti sa kakvim cjelokupnim rukovodstvom će ova jedinstvena zajednička banka funkcionisati. Do konačnih rešenja doći će najkasnije do 2019. godine”, rekao je Volf.

OTP banka Srbija i Nacionalna banka Grčke zatvorile su finansijsku transakciju, čime je okončana kupovina Vojvođanske banke.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *