Najbolja turistička sezona u istoriji

Dodajte komentar

Od turizma je za prvih devet mjeseci prihodovano preko 900 miliona eura, što je više nego cijele prošle godine, kazao je ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović i dodao da je ovogodišnja turistička sezona najbolja u istoriji.

Radulović je, u intervjuu agenciji Mina-biznis, saopštio da je realizacija turističke sezone tekla u skladu sa njihovim očekivanjima, te da je posjećenost značajno veća nego prošle godine.

“U kolektivnom smještaju je za prvih deset mjeseci boravilo 892.550 turista, preko 17 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period”, rekao je Radulović i dodao da je došlo i do povećanja broja noćenja, više od deset odsto, na ukupno 3,75 miliona od januara do oktobra.

Kada je riječ o prihodima, oni su, prema riječima Radulovića, u prvih devet mjeseci iznosili 900 miliona eura, više nego cijele 2016. godine.

“U špicu sezone Poreska uprava je naplatila 14 miliona eura više poreskih prihoda nego u uporednom periodu”, naveo je Radulović.

On je podsjetio i na rekordan broj putnika na Aerodromima u Podgorici i Tivtu, kao i da nikad nije zabilježen veći broj dolazaka u Crnu Goru na graničnim prelazima.

Govoreći o dinamici realizacije najvažnijih turističkih projekata u Crnoj Gori, Radulović je kazao da je zadovoljan time da se projekti realizuju u skladu sa investicionim programima, razvojnim planovima i kapitalnim budžetom.

“U narednom periodu očekujem nove investicije i projekte, kao i povećano interesovanje investitora za ulaganja, posebno u sjevernom dijelu Crne Gore”, rekao je Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *