Ekonomski fakultet dogovorio saradnju sa kolegama iz Banja Luke

Dodajte komentar

Dekani Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, Nikola Milović i Stanko Stanić, potpisali su danas u  Sporazum o saradnji.

Sporazumom je predviđena  razmjena predavača, neakademskog osoblja i studenata i razvijanje zajedničke naučne saradnje sa ciljem jačanja kapaciteta za učešće u međunarodnim naučnim projektima.

Dekan Milović se zahvalio kolegi Staniću na današnjem prijemu, te istakao uzuzetno zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Naveo je da će zahvaljujući Sporazumu u budućnosti biti moguća saradnja u svim oblastima, od organizovanja zajedničkih naučnih skupova, do apliciranja za zajedničke naučno istraživačke projekte iz EU fondova.

Takođe, veoma bitna stavka su i međunarodne konsultacije  o akreditovanim studijskim programima, pomoć u razvoju novih studijskih programa prvog i drugog ciklusa studija i doktorskih studija, kao i njihovog realizovanja.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i prodekan za naučnoistraživački rad i odnos sa biznis zajednicom Mijat Jocović.

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore je potpisivanjem ovog Sporazuma nastavio uspješnu saradnju sa institucijama visokog obrazovanja iz regiona i inostranstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *