Šta će sve sadržati Sportski centar Morača nakon rekonstrukcije

Dodajte komentar

U maloj sali Sportskog centra “Morača” radi se punom parom. U toku je rušenje starih zidova, demontaža instalacija i otkopavanje temelja. Rekonstrukcija sale počela je u novembru, a rok za završetak radova je decembar naredne godine.

Podgorica će tada dobiti multifunkcionalnu dvoranu, površine 4.970 kvadratnih metara, sa najmodernijim pratećim sadržajima. Biće to objekat za ponos. – Sada smo u fazi rušenja starih zidova i demontaže starih instalacija. Počeli smo i otkopavanje temelja stubova glavne hale radi njihovog ojačavanja, jer kada budemo spuštali nivo terena temelji moraju biti ojačani, kako ne bi došlo do nekih pomjeranja. Kada završimo te radove, naredni korak su iskopi i spuštanje nivoa terena, te izgradnja poda hale – kazao je za Pobjedu Zoran Vujičić, predstavnik Košarkaškog saveza Crne Gore, koji je investitor posla.

Bazen, teretana, saloni…

Objekat je, ističe Vujičić, zamišljen kao multifunkcionalna sala za dvoranske sportove, poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova. Takođe, imaće montažno-demontažni bazen.

“Dobićemo najljepši objekat u ovom dijelu Evrope. Multifunkcionalna dvorana imaće mnogo pratećih sadržaja po evropskim standardima – svlačionice, VIP salone, teretane, prostorije za osvježenje, kao i sve ostalo što prati jedan moderan sportski objekat. Biće ugrađena najsavremenija tehnika koja trenutno može da se nađe na tržištu”, ističe Vujičić.

Mjesta za posjetioce

Kapacitet dvorane biće promjenljiv, u zavisnosti od događaja. Za rukometne utakmice predviđeno je 1.184 mjesta, od čega će 1.095 mjesta biti na fiksnoj tribini, dok su fiksno planirana 33 mjesta za osobe sa invaliditetom i 56 VIP sjedišta. Za odbojku je ostavljeno 1.786 mjesta, od čega će 602 mjesta biti na teleskopskim tribinama.

Za košarkaške utakmice planirano je 1.700 mjesta, od čega 1.095 na fiksnoj tribini i 516 na teleskopskim. Rekonstrukcija male sale je projekat vrijedan 4,2 miliona eura, koji se izvodi u partnerstvu Glavnog grada i Košarkaškog saveza po sistemu ,,ključ u ruke“, a izvođač radova je firma Bemaks. Objekat će 20 godina koristiti KSCG, a potom će biti vraćen Glavnom gradu na korišćenje i upravljanje.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *