Retvitom do bitcoina

Dodajte komentar

@Joshwilkyyy, koji na Twitter-u tvrdi da će onima koji imaju dovoljno sreće omogućiti da dođu do bitkoina, došao do 20.000 retvitova posta u okviru kojeg je napisao ovo obećanje.

Nema dokaza da je ono o čemu ovaj korisnik piše istinito, ali drugi uprkos tome reaguju na njegov tvit. Obećanje je najvjerovatnije samo mamac, budući da Joshwilkyyy nije prvi koji ga je napisao, te je Travis Weaveruradio nešto slično sat vremena ranije, i došao do 80.000 retvitova, a u originalnom postu tvrdi da će 8. decembra izabrati pobednike, pa im pokloniti ono što je obećao.

Ovaj fenomen nije ništa novo, te podsjeća na trend koji je postojao na Facebook-u, a u okviru kojeg su korisnici obećavali da će učiniti nešto ako dobiju određeni broj lajkova.

Pripadanje nekoj zajednici u moderno doba, čini se, znači nešto sasvim drugo od stvarnog pripadanja, te su korisnici u stanju da obećaju različite stvari za određeni broj lajkova ili retvitova.

Korisnik Travis Weaver tvrdi da je 2011. godine kupio 1.500 bitkoina, a po cijeni od 2,87 dolara po jedinici, te je odlučio da svoje bogatstvo podijeli u zamjenu za retvit.

Budući da se ovaj korisnik ranije nije bavio kriptovalutama, jasno je zašto mnogi smatraju da je u pitanju prevara, ili tek privlačenje pažnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *