Kako da odredite kada je najbolje vrijeme za objavu sadržaja na društvenim mrežama?

Dodajte komentar

Ukoliko se bavite internet marketingom ili koristite društvene mreže u svrhe biznisa, upućeni ste u to koliko je važno da sadržaj koji objavljujete bude prikazan u vrijeme kada se na odabranoj društvenoj mreži nalazi najviše vaših pratilaca.

Da biste odredili kada je najbolje vrijeme za objavu sadržaja na nekoj društvenoj mreži, možete se odlučiti na to radite po osjećaju ili uz pomoć određenih internet marketing alata. I naravno, uvjek možete da kombinujete ova dva načina dok ne dođete do savršenog tajminga za objavljivanje.

Osnovni način pronalaska idealnog vremena za objavu je lično eksperimentisanje i vjerovanje sopstvenom osjećaju. Uvjek možete objavljivanjima u različito vrijeme i na osnovu lične procjene odrediti u koje vrijeme ima najviše pratilaca stranice kojom upravljate. Ali, ovo zavisi od mnogo različitih faktora, a i oduzima mnogo vremena, koje većina marketara i kompanija sebi ne mogu da priušte.

Međutim, ukoliko i dalje želite da pješke pronalazite najbolje vrijeme za objavu, u tome vam mnogo mogu pomoći analitike društvenih mreža. Ovo je najbolje da učinite tako što ćete otići na stranicu analitike svake stranice pojedinačno:

Uz pomoć ovih rezultata odredite približno najbolje vrijeme za objavu.

Ovakav način pronalaženja idealnog vrijemena može da bude veoma koristan i može biti i najtačniji način za savršene tajminge objava, ali oduzima previše energije. Ukoliko se odlučite za ovakav način analiziranja, zapamtite da i kada odredite najbolje vrijeme za objavu da to nikada nije konačno. Vrijeme korišćenja društvenih mreža se često mijenja, stoga budite spremni da pravite česte analize (minimum na svakih nekoliko mjeseci), i da svoje akcije prilagođavate nastalim promenama.

Sa druge strane, postoji mnogo jednostavniji način pronalaska i podešavanja vrijemena objava na društvenim mrežama. Korišćenjem odličnog internet marketing alata možete sebi drastično olakšati posao. Riječ je o Buffer-u, tačnije o njegovoj platformi – Buffer’s Optimal Scheduling Tool.

Ukoliko niste upoznati sa Buffer-om, to je alat koji služi za zakazivanje objavljivanja sadržaja u unaprijed određeno vrijeme, i savršen je za automatizovanje internet marketing procesa. Zakažite jednu ili više objava dnevno za više dana unaprijed i prepustite ovom alatu da uradi ostalo. Ovo će vam veoma olakšati upravljanje FacebookTwitter, Google+LinkedIn i ostalim društvenim mrežama koje koristite u svrhe biznisa i promocije.

Ukoliko ste već upoznati sa ovim alatom i koristite ga u svom internet marketingu, određivanje najboljeg vremena za objavljivanje na društvenim mrežama vam neće oduzeti mnogo vrijemena i već kroz nekoliko minuta možete imati efikasniji marketing na društvenim mrežama.

Moć platforme Buffer Optimal Scheduling Tool se krije u tome što ona analizira prethodnih pet hiljada interakcija (lajkovanja, komentarisanja, šerovanja, klikova…) koje ste imali na profilu koji analizirate. Osim toga, ona prikuplja i podatke sličnih profila koji se nalaze u istoj vremenskoj zoni kao i vaša stranica. Na osnovu prikupljenih podataka vam prikazuje najbolje vrijeme (ili više njih) u toku dana kada je najveća vjerovatnoća da će vaša objava imati uspjeh.

Osim toga, prilično je jednostavna za korišćenje. Kompletno podešavanje se može izvesti u tri jednostavna koraka:

1.Korak

Ulogujte se na Buffer-ov sajt putem profila koji želite da analizirate. Savjet je da prethodno budete ulogovani na profilu za koji želite da odredite idealna vremena i da na sajtu kliknete samo Sing in with Twitter (ukoliko je riječ o Twitter profilu).

2. Korak

Zatim, idite na Buffer Optimal Scheduling-ov sajt, i povežite ga sa svojim profilom na društvenoj mreži (u našem slulčaju sa Twitter profilom).

Izaberite koliko objava dnevno planirate da objavljujete i izaberite taj broj u padajućem meniju. Ovo možete da uradite više puta kako biste testirali prepodnevni i večernji termin, na primjer.

3. Korak

Kada ste izabrali koliko puta ćete obavljivati u toku dana kliknite na dugme Replace Existing Schedule i Buffer će vam automatski namjestiti objave u vremenima koja su idealna prema njegovim statistikama. Nakon toga, možete ručno obrisati ili dodati svoje vrijeme za objave i efikasnija marketing kampanja može da počne.

Naravno, i kada putem ovog načina izaberete vremena objavljivanja, trebalo bi da vršite izmjene s vremena na vrijeme. A ukoliko i dalje želite da vjerujete samo svom osjećaju, iskoristite ovaj alat, jer ovi podaci mogu biti od velike koristi prilikom donošenja ovakvih odluka.

Izvor: marketinguj.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *