Naslovne strane dnevnih novina za 6. decembar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Atlas osiguranje prestaje sa radom

Osiguravajuća kuća Atlas life, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, uskoro će prestati da radi, a svoj portfolio prenijeće na Grawe osiguranje. To je zvanično potvrđeno Vijestima u Agenciji za nadzor osiguranja (ANO) i u toj osiguravajućoj kući.

Radonjić kandidat za viceguvernera

Guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić predložio je Skupštini da za trećeg viceguvernera imenuje Miodraga Radonjića, koji je bio pomoćnik ministra finansija dok je Žugić bio ministar.

Vlada da spriječi odlazak u penziju prije vremena

U cilju sprečavanja ranog napuštanja tržišta rada u Crnoj Gori trebalo bi, prema riječima predstavnika Svjetske banke (SB), ograničiti prijevremeno penzionisanje, odnosno revidirati listu zanimanja koja su obuhvaćena tom mogućnošću i promovisati duži radni vijek.

Dnevne novine

Finansijski sistem relativno stabilan

Finansijski sistem u Crnoj Gori je relativno stabilan, dok su prisutni rizici umjerenog intenziteta, ocijenjeno je na jučerašnjoj sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost.

Samo razvijeni biznis može da ubrza napredak

Poslovni ambijent u Crnoj Gori je sve kvalitetniji, dosta se radi na njegovom unapređenju, ali se ipak mora reći da efekat nije na nivou uloženog truda i očekivanog rezultata, smatra Zoran Vulević, izvršni direktor Montenegro biznis alijanse (MBA).

Odobreno više od 200 kredita

Ministarstvo ekonomije do sada je odobrilo više od 200 beskamatnih kredita građanima za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase i tako iskoristilo oko 80 odsto sredstava programa Energy Wood.

Dan

Struja poskupljuje 3,6 odsto

Cijena struje za domaćinstva i male kupce od 1. Januara će biti skuplja minimum 3,6odsto, potvrđeno je za “Dan iz više izvora bliskih energetskom sektoru.

Ne daju podatke o preduzećima

Nevladina organizacija “Stečajci suočava se sa velikim problemom pristupa podacima o privatizaciji preduzeća na sjeveru države, čime se namjerno opstruiraju istraživanja korupcije u tim procesima. Predsjednik te NVO Borislav Ćulafić zatražio je od Privrednog suda da objavi sve podatke o privatizacijama i stečajevima kako bi se jasno vidjelo ko je imao štetu od tih postupaka, a ko su novi vlasnici i stečajni upravnici koji su se obogatili od tog postupka.

Cijena 8,4 miliona

Odbor direktora Vektra Boke raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 8,4 miliona eura. Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura…

Pobjeda

Neprihvatljivo da preduzeća moraju biti članovi PKCG

Predstavnici Montenegro biznis alijanse ocijenili su da je neprihvatljivo da sva preduzeća moraju silom zakona postati članovi Privredne komore i plaćati članarinu. Iz MBA su saopštili da im je neprihvatljiv član 9. Predloga zakona o PKCG, kojim se definiše članstvo u toj privrednoj asocijaciji.

Iskrcali šest brodova sa opremom za kabl

Ove godine je barska kompanija Port of Adrija iskrcala ukupno šest brodova sa opremom za projekat podmorski energetski kabl između Crne Gore i Italije, saopšteno je iz barske kompanije. Podsjetili su da je prvi brod sa opremom iskrcan 8. avgusta prošle godine.

Za puteve fali deset miliona

Za rekonstrukciju magistralnih i regionalnih puteva u tekućoj godini nedostajaće 9,8 miliona eura, navedenoje u informaciji o realizaciji kapitalnog budžeta koju je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici. Kapitalnim budžetom je Direkciji za saobraćaj opredijeljeno 29,5 miliona eura, a do sada je utrošeno blizu 28 miliona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *