Kako izgleda marketing mix prosječnog američkog preduzetnika (infografika)

Dodajte komentar

Svaki mali biznis je jedinstven tako da nije čudno da svaki zahtijeva prilagođen marketing mix za razvoj poslovanja i informisanje potencijalnih kupaca.

Kompanija Vistaprint predstavila je Digital Micro Business Marketing Mix Report koji je rezultat istraživanja među 1.000 malih preduzeća u Sjedinjenim državama.

Skoro 70% mikro preduzeća koristi zajedno online i offline marketing kanale za pristup postojećim i potencijalnim kupcima. Zajedničko korišćenje ove dve vrste marketing kanala veoma je važno, jer omogućava efikasno dostizanje kupaca.


Trećina ispitanika smatra da vizuelno konzistentan identitet između online i offline marketinga ima uticaj na finansije poslovanja i čak četvrtina smatra da je uticaj na zaradu značajan. Kohezivan brend utiče na to da je vaše poslovanje profesionalnije.

Vlasnici malih firmi smatraju da je vrijeme potrebno za marketing ključ poslovanja, i to 37,4% (veoma važno) 37,9% (značajno).

Razvoj prisustva na Internetu veoma je bitno – polovina ispitanika smatra da je veoma važno, dok trećina smatra da je značajno. Znamo da sve veći broj kupaca pronalazi proizvode i usluge firmi prvi put putem Interneta, tako da ukoliko želite da povećate bazu svojih kupaca, prisustvo u digitalnoj sferi je esencijalno.

Mikro biznisi pristupaju online marketingu na različite načine, birajući različite kanale kao primjerne, a sve u cilju dostizanja kupaca. Društvene mreže su primjerni metod, sudeći prema istraživanju, a zatim slede web sajtovi i online direktorijumi.

Interesantan je podatak da taktike zavise od pola – dok žene preduzetnici više koriste društvene mreže kao svoj osnovni online marketing kanal, muškarci se više fokusiraju na sajtove.

S druge strane, reklamiranje van Interneta (offline) takođe ostaje važan element marketing mix-a, a biznis kartice ostaju osnovni promotivni materijal u pogledu marketinga.

Izvor: bizniscentar.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *