Besplatni mentori za 30 firmi iz osam opština

Dodajte komentar

Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća raspisala je javni poziv za sprovođenje mentoring usluga u ovoj godini, koji će biti otvoren do 29. decembra. Javni poziv sprovodi Direkcija u saradnji sa opštinskim biznis centrima, namijenjen mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju pružanja podrške razvoju i smanjenju broja neuspješnih firmi. Usluga mentoringa je besplatna za odabranih 30 korisnika sa teritorije Podgorice, Cetinja, Bara, Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja, Berana i Mojkovca.

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijave u dvije kategorije novoosnovana preduzeća ne starija od tri godine i kompanije registrovane prije aprila 2014. Proces mentoringa se realizuje po uspostavljenoj šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju.

Metodologija određuje korake u procesu u okviru kojeg mentor provodi u radu sa osnivačem ili odgovornom osobom određeni broj sati u preduzeću. Zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, analiziraju situaciju, dijagnostifikuju razloge trenutnih problema ili smetnji za razvoj i sagledavaju potencijale za rast. Na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik pripremaju plan razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *