Počelo je: Investitori mogu da se klade i trguju bitkoinom

CME Group Inc. i Cboe Global Markets Inc. su spremni da ponude ugovore o bitkoin fjučersima i tako olakšaju put investitorima da se klade i trguju bitkoinom, nasuprot regulatorima i skepticima, koji ovu digitalnu valutu i dalje smatraju za laž i prevaru.

CME, najveći svjetski vlasnik berze, i Cboe, poznat po svojim VIX proizvodima za volatilnost, bio je u mogućnosti DA ponudi proizvode nakon što je uvjerio američke regulatore da su u skladu sa zakonom.

CME je rekao da će započeti trgovanje fjučersima bitkoina već 18. decembra, dok je Cboe rekao da je “operativno spreman” i da će uskoro objaviti početni datum trgovanja. Cantor Exchange, podružnica Cantor Fitzgeralda će, takođe, ponuditi binarne opcije bitkoina.

Pomenute novine su dodatno podstakle rast vrijednosti bitkoina i predstavljaju prelomne trenutke za stručnjake na Volstritu, koji su željni da se klade na kriptovalute i na njihove česte oscilacije.

Međutim, novi proizvodi će, takođe, podsta’i federalnu regulativu, s obzirom da su ugovori objavljeni u petak pod nadzorom Komisije za trgovinu robnim fjučersima. S tim u vezi, sve tri berze su se obavezale da će pomoći u nadgledanju tržišta bitkoina.

Trgovanje bitkoinom i drugim kriptovalutama je u velikoj mjeri neregulisano. Bitkoin je nakon finansijske krize 2008. godine predstavljen kao način izbjegavanja regulative vlada i centralnih banaka. Sada sa svojim meteorskim porastom i umnožavanjem kriptovaluta na tržištu digitalnih valuta, banke, brokeri i investitori žele da učestvuju u trgovanju ovim valutama. Pored toga, oni žele regulaciju, a to će dobiti na tržištima poput CME ili Cboe’s

Check Also

EIB povećala finansiranje na 77 milijardu eura u 2020

U godini najgore globalne zdravstvene i ekonomske krize kakva nije zabilježena decenijama unazad, Grupacija Evropske …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *