U Crnoj Gori će moći da radi 18.185 stranaca

Dodajte komentar

U Crnoj Gori će naredne godine moći da radi do 18.185 stranih državljana, navedeno je u odluci o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za rad stranaca za 2018. godinu, koju je Vlada juče usvojila.

Direktorka Direktorata za zapošljavanje i tržište rada Edina Dešić kazala je da je Vlada izašla u susret zahtjevima poslovne zajednice za zapošljavanjem strane radne snage.

“Iz ukupno utvrđenog broja raspoređeno je 13.185 dozvola, dok je izdvojeno 5.000 u takozvanoj rezervi, koje Ministarstvo može dodatno rasporediti u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje”, kazala je Dešić.

Ona je navela da je Vlada odlučna da se bavi kontrolom zapošljavanja stranaca i plaćanjem svih obaveza prema državi, kako bi se suzbio rad na crno. Dešić je saopštila da je produženo važenje uredbe o subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih lica, i na 2018.

Na novi mandat od šest mjeseci izabran je v.d. direktora Direkcije javnih radova Almer Kalač.

Imenovan je novi odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda u kojem su Zoran Vukčević i Irfan Huso vić, koji su i do sada obavljali tu funkciju, kao i Džemal Radončić umjesto Danila Orlandića koji je postao direktor Aerodroma.

Vlada je dala saglasnost upravi Glavnog grada da se zaduži 15 miliona eura za izgradnju jugozapadne obilaznice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *