Nema prodaje Aerodroma Crne Gore

Dodajte komentar

Crnogorska Vlada neće prodavati Aerodrome, jasan je premijer Duško Marković.

Na pitanje novinara kakvi su dalji planovi Vlade kada je riječ o valorizaciji i perspektivi Aerodroma Crne Gore, Marković ističe da se unutar Vlade veoma pažljivo razmatraju opcije valorizacije crnogorskih aerodroma u cilju ostvarivanja ukupnog razvoja ekonomije.

“Ono što je sasvim izvjesno niti smo pomenuli, niti smo razmišljali, niti će biti prodaje aerodroma, nego njegove valorizacije“, poručio je premijer, dodavši da već postoje ozbiljna interesovanja.

Da bi se odgovorilo takvim interesovanjima, u Vladi se već sa IFC-em dogovara izrada ozbiljne analize, nakon čega će Vlada biti u prilici da se opredijeli, a javnost obavijesti o svom opredeljenju.

Kako je premijer naveo, postoje i ozbiljna interesovanja kredibilnih investitora koji su spremni da u jednoj godini godini ulože oko 110 miliona dolara za valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu.

On je na ovaj način samo ponovio svoje ranije iznijete stavove da Vlada ne namjerava da proda aerodrome, jer oni su važni za crnogorsku ekonomiju.

Naime, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva razmatra sa kredibilnim međunarodnim finasijskim institucijama opcije pune valorizacije aerodromskih potencijala.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *