Za 15 mjeseci obučeno 58 studenata

Dodajte komentar

Završna konferencija projekta “Razmjena znanja izmedju obrazovnih i istraživačkih instuitucija i biznis sektora” koji se realizuje u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa” 2012-2013 (dio IPA komponente IV) održana je danas u CentreVille Hotel & Experiences.

Projekat je realizovan u saradnji Bild Studija i Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica uz podršku Evropske unije i Vlade Crne Gore i tokom 15 mjeseci obučeno je ukupno 58 studenata sa svih univerziteta u Crnoj Gori, u oblastima marketinga, dizajna i informacionih tehnologija.

Cilj projekta je bio stručno osposobljavanje studenata i diplomaca iz Crne Gore za tržište rada, kroz unapređenje saradnje i zajedničke napore obrazovnih institucija i biznis sektora. Riječ je o pažljivo osmišljenom programu u trajanju od 15 mjeseci koji je kombinovao teorijska znanja sa praksom, kako kroz analizu primjera dobre prakse i studija slučaja, tako i kroz konsultacije i rad na konkretnim projektima i zadacima.

“15. decembar 2016. označio je početak prakse za prvu grupu studenata, a danas možemo se pohvaliti da smo kroz ovaj projekat obučili:  10 Marketing praktikanata, od čega dvoje u oblasti IT projektnog menadžmenta, 12 Dizajn praktikanata i 36 IT prakitkanta” izjavila je Aleksandra Bošković, generalna menadžerka Bild Studija i dodala da je ovakav način obuka ključno rješenje za problem manjka adekvatnog kadra na tržištu rada.

Bojana Mališić, sa Univerziteta Donja Gorica, ukazala je ne samo na važnost razvijanja znanja i vještina, već i preduzetničkog duha kod mladih ljudi, što je bio jedan od ciljeva saradnje sa Bild Studijom u ovom projektu. Iz ove saradnje proizišlo je i istraživanje o predlogu kurikuluma za poboljšanje praktične nastave na fakultetima.

Programska menadžerka Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) u Ministarstvu finansija, Iva Vujović dodala je da je ovaj projekat jedan od ukupno 14 u okviru grant šeme čiji je nosilac Ministarstvo nauke.

Po samom završetku konferencije, svim studentima su dodijeljene diplome, za uspješno obavljenu praksu u Bild Studiju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *