Da li treba prodati kriptovalute Bitcoin i Ethereum?

Dodajte komentar

Svi koji su nedavno prodali svoje Bitcoine uvjereni da vrijednost neće ići preko 8.000 dolara sada se hvataju za glavu u očaju. Tržište je Bitcoina nezadrživo raste, pa je tako trenutna vrijednost ove kriptovalute preko 9.600 dolara! Očekuje se da će vrlo brzo dostići i magičnu brojku od 10.000 dolara.

Nova rekordna vrijednost Bitcoina podigla je ukupnu vrijednost tržišta ove valute na nevjerovatnih 150 milijardi dolara. Opravdano se postavlja pitanje da li je ovo realna vrijednost ili će tržište u jednom trenutku da pukne. Ovo pitanje najviše muči one koji rudare ovu kriptovalutu. Oni se sad nalaze u dilemi da li da prodaju ili da čekaju novu promjenu vrijednosti, koja može da bude i strmoglavi pad.

Izgleda ništa ne može da uzdrma vrijednost Bitcoina koji je u posljednje vrijeme pretrprio nekoliko bezbjednosnih incidenata. Čini se da je trenutno povjerenje u ovu kriptovalutu na najvišem mogućem nivou, ali s obzirom na njenu nestabilnost, ne bi bilo neočekivano da vrijednost padne brže nego što je rasla.

I Ethereum dostigao rekordnu vrijednost

Ethereum, najvažnija valuta posle Bitcoina, dostigla je takođe rekordnu vrijednost 485 dolara, dok se očekuje da pređe 500. Tržište kriptovaluta se eksponencijalno širi dok vrijednosti dostižu nevjerovatne sume koje sve više djeluju kao nerealne. Samo u periodu od juna do novembra vrijednost tržišta je skočila sa 100 na 200 milijardi dolara. Taj rast djeluje konzervativno u odnosu na posljednji skok sa 200 na 300 milijardi za manje od mjesec dana.

Ostaje nam samo da pratimo tržište očekujući da se nešto desi do kraja godine. Da li će doći do rekordnog skoka ili tragičnog pada, pokazaće vrijeme. Do tada, razmislite o ulaganju u otvaranju Bitcoin rudnika, naročito ako imate stare telefone i pristup jeftinoj struji.

Izvor: Business Insider

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *