Arhitektura: Hard Rock hotel u obliku ogromne gitare

Na Floridi se gradi novi kockarski raj vrijedan 1,5 milijardi dolara, a okosnicu ovog kompleksa čini Saminole Hard Rock hotel i kazino u obliku gigantske gitare visoke 137 metara, piše ArchPaper.

Gitara je popularan motiv u svim Hard Rock hotelima i restoranima, međutim ovo je prvi put da kompanija uzima ovaj muzički instrument kao ideju vodilju za oblikovanje jedne cijele zgrade. Stubovi u sredini objekta podsjećaju na žice, horizontalne grede izgledaju kao pragovi, dok oblik staklene fasade zauzima oblik gitare, odnosno, rezonantne kutije.

PROČITAJTE JOŠ: HARD ROCK ŽELI DA OTVORI HOTELE U CRNOJ GORI I REGIONU 

Iako je ovo vjerovatno najveća zgrada u obliku gitare, ona nije i prva. Arhitekta Glen Vilijams je 1996. godine napravio svoju kuću u obliku gitare inspirisan Pikasovim prikazom instrumenata.

Šta se desi na Floridi…

A unutar kazina i hotela sa 600 soba sve je podređeno uživanju i trošenju. Gosti koji su izgubil… pardon, osvojili novac u kazinu mogu se baškariti u spa centru koji se prostire na 3.800 kvadrata, ako im to nije dosta mogu i da plivaju ispod vodopada u podnožju kule ili da uživaju u privatnim zonama odvojeni od pogleda.

Otvaranje kazina i hotela zakazano je za ljeto 2019. godine.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *