Arhitektura: Hard Rock hotel u obliku ogromne gitare

Dodajte komentar

Na Floridi se gradi novi kockarski raj vrijedan 1,5 milijardi dolara, a okosnicu ovog kompleksa čini Saminole Hard Rock hotel i kazino u obliku gigantske gitare visoke 137 metara, piše ArchPaper.

Gitara je popularan motiv u svim Hard Rock hotelima i restoranima, međutim ovo je prvi put da kompanija uzima ovaj muzički instrument kao ideju vodilju za oblikovanje jedne cijele zgrade. Stubovi u sredini objekta podsjećaju na žice, horizontalne grede izgledaju kao pragovi, dok oblik staklene fasade zauzima oblik gitare, odnosno, rezonantne kutije.

PROČITAJTE JOŠ: HARD ROCK ŽELI DA OTVORI HOTELE U CRNOJ GORI I REGIONU 

Iako je ovo vjerovatno najveća zgrada u obliku gitare, ona nije i prva. Arhitekta Glen Vilijams je 1996. godine napravio svoju kuću u obliku gitare inspirisan Pikasovim prikazom instrumenata.

Šta se desi na Floridi…

A unutar kazina i hotela sa 600 soba sve je podređeno uživanju i trošenju. Gosti koji su izgubil… pardon, osvojili novac u kazinu mogu se baškariti u spa centru koji se prostire na 3.800 kvadrata, ako im to nije dosta mogu i da plivaju ispod vodopada u podnožju kule ili da uživaju u privatnim zonama odvojeni od pogleda.

Otvaranje kazina i hotela zakazano je za ljeto 2019. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *