7 rutina koje su mi pomogle da izgradim brend od milijardu dolara

Tom Bilju je uspješan preduzetnik čiji su snimci na Jutjubu mnogima inspiracija i motivacija, a pregledalo ih je preko 162 miliona ljudi. Njegova kompanija Quest Nutrition procijenjena je na preko milijardu dolara, kako piše Success. Kako kaže, većinu svog ranijeg života proveo je u krevetu smišljajući izgovore zašto da iz njega ne izađe cijeli dan. Ove jutarnje rutine pomogle su mu da sredi svoj život i živi san.

Spavanje

Njegova jutarnja rutina zapravo počinje veče ranije. Kako kaže skoro čitavu deceniju ne koristi alarm, a ključ je samo u dobroj organizaciji vremena i u tome da imate dovoljno sna. Kognicija se na taj način razvija i performanse će biti bolje u toku dana. Dakle, najbitnija stvar je da se prema snu ophodite kao prema najvažnijoj obavezi za taj dan.

Vježbanje tela

Tom u jutarnjem treningu pronalazi aktivaciju za cijeli dan. Iako kaže da nije od onih muškaraca koji obožavaju da idu u teretanu, trenira pet puta nedjeljno. Srećom, on ima teretanu u svojoj kući tako da čim ustane iz kreveta u njoj provede 10-ak minuta. Ono što je ovdje najvažnije jeste razvijanje discipline koja je krucijalna za uspjeh. Izdržljivot i istrajnost takođe idu u ovaj koš, a samo oni koji čeliče svoju volju uspijevaju.

Vježbanje uma

Nije dovoljno samo da vježbate tijelo, vježbajte i um. Zapravo vaše tijelo je odraz vašeg uma. On naglašava da nakon što završi trenig obavezno odradi meditaciju. Za uspjeh u poslu najvažniji je fokus, a on se trenira prvenstveno mentalnim vježbama i smirivanjem. Tehnike disanja su zlatno pravilo opuštenog i relaksiranog uma i organizma.

Razmišljanje

Razmišljanje je podjednako važan proces kao i meditiranje. Naovostvoreni pojam ’thinkitate’ kovanica razmišljanja i meditiranja predstavlja jedno od najkreativnijih stanja uma i smatra se da ono uzrokuje beta talase.

Čitanje

Kako Tom navodi najbolja formula kojom se u životu vodi jeste ulazak ideja = izlazak ideja. Odnosno da biste mogli da produkujete inovacije i kreativne ideje, morate nahraniti svoj mozak istim. Od velikog je značaja da izmiještate svoje stvari iz rutine i da gledate na stvari iz drugog ugla kako biste mogli da vidite širu sliku. Za njega je najbolje vrijeme za čitanje kada izvodi svoje pse.

Lista najvažnijih stvari

Svako jutro napravite spisak najvažnijih poslovnih stvari za taj dan i rješavajte ih tim redom. Ukoliko nešto ne riješite tri dana izbrišite ga sa spiska jer očigledno nije dovoljno važno. Najvažnije stvari uvjek moraju biti na vrhu liste.

Ignorisanje mejlova

Ujutru prvo prionite na važne zadatke pred vama koji vas čekaju i ne dajite prioritet porukama koje se samo gomilaju. Tom svoje mejlove provjerava tek nakon pet do sedam sati produktivnog rada. Takođe, trudi se da u bavljenju mejlovima nikada ne provede više od jednog sata.

Izvor: bizlife.rs

Check Also

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: prva nagrada za „Budućnost“

Svečanim proglašenjem pobjednika večeras je završen prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *